Vrouwelijke coach: ‘Kies mijn mannen op omvang penis’

Redactie GFC Nieuws

De enige vrouwelijke coach in het Duitse mannenvoetbal selecteert haar spelers op de omvang van hun penis. Dat was althans haar reactie op een onhandige vraag door een journalist. 

Imke Wübbenhorst reageerde ad rem op de tamelijk seksistische vraag van een verslaggever van de Duitse krant Welt of zij een sirene moest dragen, zodat spelers in de kleedkamer haar hoorden aankomen en zich op tijd konden bedekken.

“Natuurlijk niet,” antwoordde Wübbenhorst, en legde uit dat haar jongens zich nergens over hoefden te schamen: “Ik ben een professional, ik kies [mijn team] op penisgrootte.”

De coach heeft vaker te maken gehad met seksisme. De 30-jarige vertelde over een van haar assistent-coaches, die in dienst was genomen door de vorige manager, die haar vertelde dat hij geen trainingspilonnen voor een vrouw zou oprapen. De man is inmiddels ontslagen.

Wubbenhorst, oudspeelster van BV Cloppenburg, is sinds december 2018 hoofdcoach van de mannen elf. Het team staat op de bodem van de Oberliga Niedersachsen, een van de 14 divisies in Duitsland.

 

Foto: Instagram

 

Overige berichten