fbpx

Vrouwelijke agent vuurt stroomstootwapen af op zwangere vrouw

Een zwangere vrouw in Pass Christian, een stad in de Amerikaanse staat Mississippi, werd door een politieagente onder stroom gezet omdat zij de agente zou hebben geïrriteerd. Verschillende personen zouden de agente hebben verzocht dat niet te doen, omdat zij in verwachting was.

Aviana White (27, foto) zat als passagier bij haar broer in de auto toen hij werd aangehouden voor te hard rijden.

White weigerde haar naam en rijbewijs aan agente Kandice Clayton te geven omdat zij daar wettelijk niet toe verplicht was. Zij stapte uit en belde naar het politiebureau om haar beklag te doen over de manier waarop zij werd behandeld.

Terwijl zij telefonisch in gesprek was, stormde volgens getuigen de agente op haar af, gooide de zwangere vrouw tegen de grond en vuurde meerdere malen op haar met haar stroomstootwapen, dat minimaal 50.000 volt kan afgeven.

White, haar moeder en een passant smeekten de agente de Taser niet te gebruiken op de vrouw vanwege haar zwangerschap, maar die beschoot haar toch driemaal in haar buik en op haar been.

Politiechef Tim Hendricks vindt de actie van zijn personeel terecht: “De agente vroeg haar bij herhaling om in de auto te blijven en dat weigerde zij.”

White is gearresteerd en gevangen genomen voor verzet tegen de politie.

Naar meer berichten...