fbpx

Vrouw wordt ernstig verminkt door Chimpansee, maar overleeft om haar verhaal te delen

GFC NIEUWS- Het tragisch verhaal van Charla Nash in Amerika kreeg wereldwijde aandacht. De vrouw werd aangevallen door een Chimpansee die haar gezicht uit elkaar rukte.
Charla, toen 55, werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis en vertoefde weken op de intensive care na de aanval in 2009.
Chimpansee Travis was een aap van onbesproken gedrag. Het dier verscheen regelmatig in Amerikaanse tv-programma’s en reclames, tot hij in februari 2009 ineens Charla, een vriendin van zijn bazin aanviel.
Charla kon geen kant op toen Travis zich op haar stortte. Nadat de toegesnelde politie het beest uiteindelijk doodschoot, was van het gezicht van Charla weinig meer over.
Travis had de handen van Charla eraf gebeten en haar neus, ogen, lippen en kaak verwoest. Ze was gruwelijk verminkt en blind.
0 charla nash | GFC Nieuws
Een paar jaar na de aanval betaalde het Amerikaanse leger voor een gezichtstransplantatie, om zo de mogelijkheden voor gewonde veteranen te verkennen. In ruil daarvoor onderging Charla veel medische testen. Om de paar weken moest ze naar het ziekenhuis voor controle en kwam aan het licht dat haar lichaam het nieuwe gezicht afstootte.
Charla vertelt in een documentaire dat ze op die bewuste dag op bezoek was bij haar vriendin Sandra Herold, die het beest vanaf die een baby was thuis heeft opgevoed.
Travis was deel van het gezin van Sandra. Hij sliep binnen, at aan tafel en had zijn eigen knuffels.
Toen de enige zoon van Sandra en haar echtgenoot na enkele jaren omkwamen bij een auto-ongeluk, werd Travis haar ‘tweede zoon’.
Travis kende Charla, omdat die vaker op bezoek was bij haar vriendin.
Op die bewuste dag had Travis de sleutel van de auto van de Sandra genomen en ermee naar buiten gerend.
Charla besloot het beest samen met Sandra achterna te gaan en had een lievelingsknuffel van hem in haar hand.
Toen Travis de knuffel in de hand van Charla zag, sloeg hij meteen door. Hij viel de vrouw aan, sprong op haar en rukte haar armen en delen van haar gezicht weg.
Sandra greep een mes een stak hem een aantal keren, zodat hij de vrouw kon loslaten, maar niets liep. De belde in allerijl de politie die het beest doodschoot.
Intussen heeft Charla twee keer een ‘nieuw gezicht’ gehad. Het eerste werd afgestoten door haar lichaam en een keer een handtransplantatie.
De vrouw woont nu al enkele jaren in een zorginstelling en hoopt dat ze eens weer naar huis mag.

BEKIJK OOK
Dode en gewonde bij verkeersongeval