Vrouw wordt bedreigd door buren, omdat ze 19 vingers en 12 tenen heeft

GFC NIEUWS- Een Indiase vrouw met 31 vingers en tenen leeft al heel haar leven als kluizenaar. Buurtbewoners vertrouwen haar niet en zeggen dat ze een heks is.
De 63-jarige Kumari Nayak lijdt aan polydactalie, een aandoening waarbij personen met extra vingers en tenen geboren worden. Met haar 19 vingers en 12 tenen behaalde Kumari zelfs het Guinness World Record.
Maar die medaille heeft ook een keerzijde. De vrouw zegt dat ze zich verplicht voelt om binnen te blijven omdat haar buren haar een heks vinden en haar mijden. Kumari heeft ook geen geld voor een behandeling.
“Ik ben in een arme familie geboren en bijgevolg kon ik met mijn aandoening niet naar de dokter”, zegt ze. “Mijn buren zijn erg bijgelovig en denken dat ik een heks ben. Ze zijn wel nieuwsgierig naar mijn aandoening, maar willen nooit helpen. Ze behandelen me ook anders.”
Kumari vreest zelfs voor haar leven. In sommige delen van het land worden vrouwen, die beschuldigd worden van hekserij, gelyncht door ‘heksenjagers’.
Regeringsambtenaren proberen ondertussen een oplossing te vinden voor Kumari. Ze beloofden haar een huis en een pensioen.