fbpx
Vrouw wordt bedreigd door buren, omdat ze 19 vingers en 12 tenen heeft

GFC NIEUWS- Een Indiase vrouw met 31 vingers en tenen leeft al heel haar leven als kluizenaar. Buurtbewoners vertrouwen haar niet en zeggen dat ze een heks is.

De 63-jarige Kumari Nayak lijdt aan polydactalie, een aandoening waarbij personen met extra vingers en tenen geboren worden. Met haar 19 vingers en 12 tenen behaalde Kumari zelfs het Guinness World Record.

Maar die medaille heeft ook een keerzijde. De vrouw zegt dat ze zich verplicht voelt om binnen te blijven omdat haar buren haar een heks vinden en haar mijden. Kumari heeft ook geen geld voor een behandeling.

“Ik ben in een arme familie geboren en bijgevolg kon ik met mijn aandoening niet naar de dokter”, zegt ze. “Mijn buren zijn erg bijgelovig en denken dat ik een heks ben. Ze zijn wel nieuwsgierig naar mijn aandoening, maar willen nooit helpen. Ze behandelen me ook anders.”

Kumari vreest zelfs voor haar leven. In sommige delen van het land worden vrouwen, die beschuldigd worden van hekserij, gelyncht door ‘heksenjagers’.

Regeringsambtenaren proberen ondertussen een oplossing te vinden voor Kumari. Ze beloofden haar een huis en een pensioen.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.