fbpx
Vrouw ‘weerhouden van geestelijke gezondheidszorg, omdat ze er te goed uitzag’

GFC NIEUWS- Een vrouw beweert dat haar geestelijke gezondheidszorgsessies werden stopgezet, omdat ze er te verzorgd uitzag om hulp nodig te hebben.

Ze vertelt: “Ik was gediagnosticeerd met psychologische trauma en posttraumatische stress stoornis, depressie, angst en paniekstoornis zijn daaraan ondergeschikt. Ik heb alle anti-depressie middelen gebruikt en geweest voor counseling. Het lukte aardig en toen kreeg ik te horen dat ze sessies werden stopgezet. Je kan slechts 10 sessies krijgen.”

Jade heeft twee rondes van counseling – een toen ze 18 was en anderhalf jaar geleden de tweede.

Na haar laatste counselingsessies met het team, moest haar vervolgstadium verder worden besproken.

Jade zegt: Het komt erop neer dat ze zeiden dat ik geen hulp nodig heb, vanwege mijn verschijning, mijn nagels, haar en make-up. Ik begon meteen te huilen.”

Het team boekte een gesprek voor drie maanden daarna, maar na een jaar heeft Jade niets van ze vernomen.

De afgelopen maanden kon ze met de hulp van haar familie particuliere gezondheidszorg krijgen, nadat ze in januari twee keer een beroerteaanval kreeg.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…