fbpx

Vrouw verzint kankerbehandeling en haalt euro 30.000 in

Een voormalige cricketspeelster uit Australië is in het oog van de storm terechtgekomen nadat ze jarenlang geld inzamelde voor haar strijd tegen kanker. Melissa Quinn (35) vertelde vier jaar geleden voor het eerst dat ze getroffen was door de vreselijke ziekte en dat ze geen geld genoeg had om een behandeling te betalen.

Het resultaat was een golf van solidariteit en ze kreeg tienduizenden euro’s toegestoken. Twee jaar later getuigde ze dat de aandoening terug was en startte ze opnieuw een geldinzameling. Tot er opeens een vreemde mail binnenliep bij haar werkgever.

Toen haar werkgever haar een doktersattest vroeg, ging het fout. Er kwam een mailtje binnen van een zekere dokter Krishnan en die bleek verstuurd van een gmail-adres. Nadat de club de mail had gelezen, begon die onraad te ruiken. Er werd naar de dokter gebeld en die bevestigde het vermoeden: dat hij het briefje niet had geschreven en dat het mailadres niet aan hem toebehoorde.

BEKIJK OOK
Zuigeling blaast laatste adem uit na tijdens borstvoeding te zijn verstikt door ma

Cricket NSW confronteerde Quinn met de feiten, waarop ze ontkende dat ze iets verkeerds had gedaan. Ze nam ontslag op 16 juni. Er volgde echter een onderzoek en op 27 maart van dit jaar werd de vrouw aangehouden voor fraude. Ze bekende aan de politie dat ze eigenlijk nooit kanker had gehad en dat het verhaal “helemaal uit de hand was gelopen”.

Vorige week pleitte de vrouw schuldig in de rechtbank. In juni moet ze opnieuw voor de rechter verschijnen. Tegen dan moet er ook een psychiatrisch rapport over haar klaar zijn.