fbpx

Vrouw verpletterd door bankstel dat van dak wordt gegooid

GFC NIEUWS- Twee weken nadat nagelstyliste Edita Butkeviciut (30) in de Schotse stad Aberdeen op straat werd verpletterd door een naar beneden gegooide driezitsbank, ligt de vrouw nog altijd in het ziekenhuis om te herstellen van ernstige verwondingen.

De vrouw brak haar wervelkolom, schouder, dijbeen en enkel.

De politie heeft inmiddels twee mannen van 31 en 16 jaar aangehouden die het meubelstuk zonder op te letten van het dak kieperden.

Butkeviciut, werkzaam bij de Nailco Nail Bar in Aberdeen, wilde op 7 december tijdens haar lunchpauze wat vuilniszakken op straat zetten. Terwijl ze dat deed, belde ze haar vriend.

Tijdens het gesprek viel de lijn plotseling dood. Omdat de vrouw niet terugkeerde van haar lunch, probeerden collega’s telefonisch contact met haar te krijgen. De styliste lag op dat moment al ruim een halfuur bewusteloos onder het bankstel.

BEKIJK OOK
Nier Stichting Suriname reageert op recente transplantaties in AZP

Het slachtoffer werd uiteindelijk opgemerkt door een voorbijganger die de politie alarmeerde. Daarna werd Edita in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens haar vriend Daniel Ferreira hebben artsen tegen hem gezegd dat de vrouw van geluk mag spreken dat ze nog leeft. Hij benadrukt dat Butkeviciut naar verwachting zeven weken in het ziekenhuis moet blijven.

De aangehouden mannen moeten zich binnenkort bij de rechter verantwoorden voor hun daad.