fbpx
Vrouw verliest drie ledematen na bloedvergiftiging

GFC NIEUWS- Een ex-verpleegkundige verloor drie ledematen nadat een eenvoudige hoest uiteindelijk bloedvergiftiging bleek te zijn.

Brave Jayne Carpenter, 51, heeft gezworen dat ze weer zou lopen ondanks ze beiden benen en een arm verloor als gevolg van de infectie.

Jayne uit Engeland deelde haar verhaal op Wereld Bloedvergiftiging Dag en hoopt bewustwording te helpen creëren over deze conditie.

Toen haar leven ondersteboven werd gekeerd, zei ze aan haar man Robert, 55, dat hij haar mocht verlaten als hij dat wenste.

Nu, drie jaar later, is Jayne een fundraising gestart voor de aanschaf van een nieuwe set kunstmatige ledematen die haar leven zal veranderen, zegt ze.

Haar ziekte startte in april 2016 toen ze op een dag plotseling heel veel moest hoesten.

“De volgende dag werd ik wakker en was kortademig en kon niet lopen.”

Jane ging naar haar huisarts die haar toch verwees naar de spoedeisende hulp, maar ze verwachtte niet dat het een begin was van een dodelijke bloedvergiftiging.

Ze kreeg te horen dat ze longontsteking had, maar haar situatie verergerde heel snel en belandde ze in een coma.

Jayne bracht de volgende negen weken door in het ziekenhuis, terwijl ze vocht voor haar leven.

Aan haar echtgenoot Rob werd gezegd dat ze zou sterven indien ze niet drie ledematen liet amputeren.

In totaal verloor ze vier van haar vingers aan haar rechterhand, haar linkerarm vanaf haar elleboog en beide benen.

“Ik zei aan mijn man dat hij me mocht verlaten, maar hij reageerde: ‘ik trouwde met je, omdat ik van je houd. Ik trouwde niet met je voor je armen of benen’.”

Meer gezondheidsnieuws

Spruitkool goed voor bloedvaten

GFC NIEUWS- Het British Journal of Nutrition publiceerde deze week een studie van dokter Lauren Blekkenhorst waaruit blijkt dat Spruitkool (Brusselse spruiten) de kans op…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…