fbpx

Vrouw verliest alle 10 tenen, hand en enkele vingers na bloedvergiftiging

Een vrouw uit Missouri is herstellende nadat ze enkele maanden doorbracht in een ziekenhuis, vanwege een bloedinfectie met als gevolg het verlies van haar rechterhand, alle tien tenen en enkele vingers.

De artsen hebben de lichaamsdelen geamputeerd om te voorkomen dat de infectie zich verder verspreidde en de vrouw daardoor zou sterven.

De vrouw ging in juni 2018 naar het ziekenhuis, nadat ze veel bloed ontdekte in haar urine. “Ik hoorde de artsen toen aan mijn familie zeggen dat ze zich moesten voorbereiden op het ergste”, zegt de vrouw die meent haar verhaal te moeten delen om anderen te bemoedigen.

Ze onderging meteen een aantal testen. “Alles ging zo snel. Mijn bloeddruk kon niet eens worden gemeten, omdat die te laag was. Het laatste dat ik mij kan herrinneren, is dat ik werd geïsoleerd voor drie weken”.

Toen ze uiteindelijk bijkwam, vernam ze van haar moeder dat ze leed aan septikemie, een ernstige aandoening die het gevolg is van een grootschalige invasie van het bloed met bacteriën.

Naar meer berichten...