fbpx

Vrouw verliest 13 baby’s, terwijl ze verlangt naar eigen gezin

GFC NIEUWS-Een vrouw heeft tijdens een hartverscheurend interview haar pijn als gevolg van het verlies van 13 baby’s gedeeld.

De vrouw, die niet bij naam genoemd wilt worden, zegt dat haar beproeving was als een “messteek door het hart” en is de pijn “helemaal niet te beschrijven”.

De gewezen kinderoppas en kraamverzorgende uit Engeland had zichzelf altijd afgebeeld wakker te worden door het “geluid van huilende baby’s, de eerste babytandjes ontdekken en de eerste schoolspelletjes meemaken.”

Maar na miskraam na miskraam hebben de vrouw en haar man zich erin berust dat ze nooit ouders zullen worden.

“We kennen de redenen niet achter deze verliezen, maar weten dat wij niet steeds afscheid kunnen blijven nemen,” zei ze aan Hull Live.

Het was in mei 2007 dat ze verliefd raakte en in het huwelijk trad. Niet lang daarna raakte ze in de verwachting van een tweeling, maar de blijdschap was niet van lange duur. Ze was zes weken zwanger toen ze een miskraam kreeg.

“Het deed pijn, maar we bleven positief”.

Het jaar daarop, in februari 2008, raakte ze weer zwanger. Ze kreeg na enkele weken weer een miskraam. “Maar we bleven positief,”haalt ze aan.

De vrouw raakte in 2009 voor de derde keer zwanger. Het was weer een tweeling.

Weer zou de blijdschap niet van lange duur zijn. Na een echo bleek dat de ene baby niet even snel groeide en had die weinig tot geen overlevingskans. Uiteindelijk moest het koppel het besluit nemen om die baby te laten verwijderen. De tweede baby zou hierdoor een betere overlevingskans hebben.

Het koppel ging akkoord met de operatie, echter overleed de tweede baby na 20 weken zwangerschap.

“Ik wist al 14 weken dat dit zou gebeuren, maar toen het moment eindelijk daar was, kwam het net als een messteek door mijn hart. De pijn was onbeschrijfelijk. Ons leven viel in miljoenen stukjes uit elkaar. Wij konden niet vatten waarom het leven zo wreed was. Wat hadden we misdaan om dit alles mee te maken?”

In maart 2010 raakte de vrouw weer in de verwachting. “Ik voelde me ziek en moe, maar het maakte mij niets uit. Ik kon alles aan behalve nog een miskraam. Maar die kleine wilde ook deze keer niet blijven en na 7 weken moesten we weer afscheid nemen.”

Het koppel heeft diverse testen gedaan om te achterhalen waarom de vrouw steeds haar baby’s verliest.

“Ik heb nooit gerookt, geen drugs gebruikt, drink geen alcohol en eet relatief goed. Ik deed alles wat ik moest doen, maar toch lukte het niet.”

Hetzelfde jaar kreeg de vrouw nog twee miskramen “en we besloten dat het genoeg was. Ik kon het niet meer aan.”

“We wilden beiden zo graag kinderen, maar na het verlies van 8 baby’s binnen 2 jaar, kon ik niet meer.”

Toch raakte ze in januari 2011 weer in de verwachting. De vrouw beweerde dat ze voorbehoedsmiddelen gebruikte, maar toch zwanger was geraakt.

Deze zou ze ook na 12 weken verliezen.

Ze raakte daarna nog 3 keer zwanger. Een tweeling was ook daartussen.
Na de laatste miskraam in januari dit jaar heeft het koppel haar kinderwens opgegeven.

“Zoveel hoop en dromen hadden we, maar wij hebben elkaar en een liefde die onbreekbaar is”, besluit ze.

Overige berichten