Vrouw verdacht van moord op beste vriendin en het stelen van haar pasgeboren baby

GFC NIEUWS- In de Verenigde Staten (VS) wordt een vrouw ervan verdacht dat ze haar beste vriendin vermoord heeft om daarna haar pasgeboren baby te stelen.
De vrouw zou in de maanden daarvoor gedaan hebben alsof ze zelf ook zwanger was.
Magen Fieramusca (33) wordt ervan verdacht een plan te hebben beraamd om de baby van haar beste vriendin, Heidi Broussard, te ontvoeren, en vervolgens te doen alsof het kindje van haar was.
Ook wordt ze verdacht van het laten verdwijnen van het lichaam van haar vriendin. Mogelijk wordt daar later nog de aanklacht van moord aan toegevoegd.
Magen ging volgens het Amerikaanse Openbaar Ministerie uiterst geraffineerd en berekenend te werk. Zij en Heidi leerden elkaar tien jaar geleden kennen via een bijbelschool.
Op het moment dat Magen hoorde dat haar vriendin zwanger was, zou ze zelf ook gedaan hebben alsof ze in verwachting was. Dat hield ze al die maanden vol.
Op het moment dat Heidi’s vliezen braken, spoedde Fieramusca zich naar het ziekenhuis om haar ‘beste vriendin’ bij de bevalling bij te staan. Ze zou haar hand hebben vastgehouden tijdens de weeën en was een van de eersten die het baby’tje, genaamd Margot, vast mocht houden.
Twee weken na de bevalling raakte Heidi vermist. Nadat ze samen met haar pasgeboren baby haar zoontje (6) op school had afgezet, kwam ze nooit meer terug naar huis. Ook haar baby was spoorloos.
Terwijl de politie een grote zoektocht op touw zette om de moeder en haar baby terug te vinden, zou Magen zich bij haar ex-vriend hebben gemeld, met baby. Ze vertelde hem dat ze in het geheim was bevallen van hun baby en zou hem hebben gesmeekt om niet boos te zijn.
Een week later kreeg de ex-vriend een opsporingspamflet onder ogen met de foto van baby Margot. Daarop zou hij tegen de aanwezige agenten hebben gezegd dat het kind op de foto bij hem thuis verbleef.
De zaak kwam hierdoor in een stroomversnelling. De politie vond inderdaad een baby in het huis van Magen. Na DNA-onderzoek bleek dat het om Margot, de baby van Heidi ging.
Ook stond er een auto geparkeerd in de achtertuin van Magen. Daarin vond de politie het lichaam van Heidi. Ze was door wurging om het leven gekomen.
Daarop werd Magen opgepakt op verdenking van de ontvoering van een baby en ‘het laten verdwijnen van een lichaam’.
Tegenover de politie zou ze verklaard hebben dat de baby wel van haarzelf was, en dat ze bevallen was in een geboortecentrum in Houston, maar dat ze zich de naam van het centrum niet kon herinneren.
Het gerechtelijk onderzoek naar de zaak is nog in volle gang. Volgens gedragsdeskundigen, die Magen onderzocht hebben, past haar gedrag in het profiel van iemand die handelt uit moederlijke verlangens. De advocaten van Magen roepen op om geen conclusies te trekken, tot alle feiten in de zaak boven tafel zijn.
Baby Margot was korte tijd ondergebracht bij pleegzorg tot haar identiteit werd vastgesteld, maar is inmiddels weer herenigd met haar vader. De opa van het meisje zei tegen lokale media dat het ‘het meest bizarre is dat je ooit mee kunt maken in je leven’.
“Maar we zijn een hechte en liefdevolle familie, en we willen proberen het leven weer op te pakken, hoe moeilijk ook.”

Overige berichten