Vrouw vecht voor haar leven nadat ze twee keer bloedvergiftiging opliep door spiraaltje

GFC NIEUWS- Een jonge vrouw vecht nu voor haar leven, nadat ze tot twee keer toe bloedvergiftiging opliep, omdat ze een spiraaltje liet plaatsen.
Jess Cowgill, 25, heeft het spiraaltje zeven jaar geleden laten inbrengen, omdat ze niet zwanger wilde raken.
Maar eind februari liep ze twee keer een dodelijke infectie op, nadat het spiraaltje zich had vastgehecht in haar baarmoeder.
Artsen waarschuwden de familie dat Jess er hoogstwaarschijnlijk niet bovenop zou komen, nadat haar lever en milt uitvielen.
Maar Jess reageerde positief op de behandelingen en herstelt langzaam.
Haar verloofde Nathan deelt haar verhaal om bewustwording te helpen creëren over de gevaren van een spiraal. “Ze heeft een open onderbuik, een bloeddruk in haar nek en vocht in haar longen.”
Volgens Nathan ging alles zo snel. Op een middag begon Jess te klagen van pijn in haar onderbuik, maar volgens de artsen was er niets aan de hand en kreeg ze wat antibiotica.
De volgende dag verergerde de situatie en besloot ze weer naar het ziekenhuis te gaan. Na een sleutelgatoperatie bleek dat het spiraaltje zich had vastgehecht in haar baarmoeder.
Kort hierna begonnen enkele organen van Jess uit te vallen. Ze werd geopereerd en werd het spiraaltje verwijderd.
Na enkele dagen op de intensive care te hebben doorgebracht kreeg ze een tweede infectie. Volgens de artsen was er weinig hoop dat ze zou herstellen, maar ze reageerde positief op de behandelingen.
Jess en Nathan, die elkaar als tieners ontmoetten, verloofden in 2015.
Het is niet duidelijk als Jess nu in staat zal zijn om kinderen te krijgen, omdat een deel van haar baarmoeder, eierstokken en eileider verwijderd moest worden.

Overige berichten