fbpx

Vrouw uitgemaakt voor ‘911-bloedzuiger’ nadat ze medepassagier aansprak op voordringen

Sonamjeet Narwan stond dinsdag in de rij om aan boord te gaan van een vlucht van Washington DC naar Toronto, VS, toen een vrouw voordrong.

Narwan vroeg de vrouw om de rij te volgen, waarop die sneerde: “ga maar terug waar je vandaan komt”.

Narwan vond deze opmerking zeer racistisch en vroeg de vrouw wat ze daarmee bedoelde. “Ik ken je soort; 911-bloedzuigers”, zei de vrouw bitsig.

De 28-jarige Narwan wist niet wat ze hoorde: “ten eerste, ik ben geen moslim. Al zou ik moslim zijn, is het onterecht om alle moslims te beschuldigen van terrorisme. Niet alle moslims zijn terroristen. Haar opmerking vond ik zeer racistisch”, zegt Narwan die woont in Sao Paulo, Brazilië. “Bovendien ben ik staatsburger van Engeland”, voegde ze eraan toe.

BEKIJK OOK
Vrouw sterft aan hartaanval toen het misging na slikken van ruim 1 kg cocaïnebolletjes

Het personeel van Air Canada dat de opmerkingen hoorde en die zelfs typeerden als racistisch en zeer onbeleefd, hebben toch geen maatregelen tegen de vrouw getroffen.

Het steekt Narwan dat het personeel van de vliegmaatschappij niet heeft opgetreden. Zij kreeg een andere plek in het vliegtuig aangeboden en moest van het personeel de zaak aan de politie rapporteren. Omdat er geen sprake was van fysieke bedreiging kon de politie niet tegen de vrouw optreden.