fbpx

Vrouw sterft in arm echtgenoot op droomvakantie nadat ze klaagde over vermoeidheid

GFC NIEUWS- Een vrouw stierf in de armen van haar echtgenoot, terwijl het koppel op een droomvakantie was in de VS met hun zoon.

Zoe Williams (42) klaagde dat ze zich moe voelde toen ze arriveerden in San Francisco, maar de familie dacht dat het te maken had met de lange vlucht.

Wat ze niet wist, is dat ze een fatale bloedprop had die waarschijnlijk steeds erger werd, voordat ze Engeland verliet.

Artsen in de VS hebben per vergissing haar symptomen gelinkt aan een ziekte waar ze 20 jaar geleden voor werd gediagnosticeerd – het syndroom van Guillain-Barré (GBS).

GBS is een aandoening van het zenuwstelsel, een auto-immuunreactie, die gepaard gaat met toenemende spierzwakte en spierverlamming.

GBS heeft vaak een grote invloed op de patiënt en zijn omgeving door de snelheid en heftigheid van het begin. De ziekte is echter goed te behandelen, in eerste instantie door de neuroloog en later door de revalidatiearts.

Een goed revalidatieteam is van groot belang om ervoor te zorgen dat er optimale ondersteuning beschikbaar is.

Op de derde dag van hun trip bezocht de familie een arts en werd de behandeling gestart, een proces dat tijd neemt om te werken.

BEKIJK OOK
Tsang dringt aan op strafrechtelijk onderzoek ordinaire grondroof

Zoe herstelde enigszins en probeerde alsnog het beste maken van haar droomvakantie te maken.

Het trio zou terugvliegen op zaterdag 2 november, maar Zoe was te zwam om te lopen.

Zoe zat in een rolstoel toen het gezin aan boord van het vliegtuig ging, maar terwijl ze naar hun plek liepen, verloor ze het bewustzijn en werden ze door het cabinepersoneel geadviseerd om niet te vliegen.

Zoe moest volgens het personeel eerst aan arts consulteren, voordat ze weer kon vliegen, maar het was weekend en de arts zou pas weer maandag beschikbaar zijn, vertelt haar treurende echtgenoot.

De vliegmaatschappij boekte een hotelkamer voor de familie.

Echter verslechterde de conditie van Zoe die avond verder. Ze worstelde om te ademen, waarna haar echtgenoot een ambulance belde.

“Maar voordat de ambulance arriveerde, stierf ze in mijn armen,” zegt de bedroefde echtgenoot.

De vader en zijn zoon zullen donderdag terugkeren naar Engeland, zodra het lichaam van Zoe is vrijgegeven.