fbpx
Vrouw provoceert medewerkers commissariaat Para

Grace Wijnard heeft zich vanmorgen volgens BIC Para wederom misdragen op het commissariaat van Para. Zij bezocht het Burger Informatie Centrum provocerend en moest door de politie verwijderd worden van het terrein.

Wijnard heeft eerder een medewerker van het BIC beschuldigd van mishandeling. Er is zelf aangifte bij de politie gedaan.

De woning van Wijnard is vorig jaar augustus afgebrand en krijgt ze ondersteuning van het commissariaat. De ouders van Wijnard kwamen om bij de brand.
Het ministerie van Sociale Zaken heeft de begrafenis van de ouders bekostigd. Wijnard kreeg ook kleding en financiële ondersteuning en huisvesting van Sozavo. De huisvesting heeft zij geweigerd, omdat ze eerder geld wilde voor een appartement naar haar keuze.

Met tussenkomst van het commissariaat heeft zij veel donaties en dagelijks een warme maaltijd gehad. Pogingen om haar onder te brengen in een appartement in Para zijn niet gelukt, omdat verhuurders haar niet willen accommoderen vanwege haat gedrag.

Wijnard houdt zich dagelijks op in de bars van Para en aan de Waterkant. Vanmorgen werd zij door de politie aangesproken nadat zij wederom ongeoorloofd gedrag vertoonde.

De La Fuente wil een structurele oplossing voor Wijnard, maar er zijn enkele zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Volgens Wijnard zijn er lijkenresten waargenomen op het terrein waar de brand heeft gewoed. Hierdoor kan het commissariaat nog niet overgaan tot opruiming, omdat er daarvoor toestemming vereist is van justitie.

Wijnard is ook niet de enige erfgenaam. Er is ook toestemming nodig van haar broers en zusters.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…