Vrouw kan ‘ruiken’ wanneer ze een migraineaanval krijgt

GFC NIEUWS- Mary Epworth uit Londen zegt dat ze lijdt aan hyperosmie, een stoornis waarbij het reukvermogen van personen verhoogd is.
Mensen die hieraan lijden, kunnen geuren oppikken die andere mensen niet eens opmerken.

Mensen met hyperosmie kunnen bijvoorbeeld de geur van een bloem uit een hoop afval pikken.

Ook kunnen ze de geur van een persoon van verder weg herkennen. Dat betekent natuurlijk niet dat het net speurhonden zijn of bovenmenselijke krachten hebben. Ze hebben simpelweg een overgevoeligheid ontwikkeld voor geuren.

Mary vertelt: “enkele jaren geleden dacht ik dat een ieder dezelfde intense reacties als mij ervoeren.

“Toen ik met meer mensen hierover begon te praten, besefte ik dat ik het vermogen had om veel beter te ruiken dan anderen.”

Volgens Mary moet ze dagelijks hierdoor worstelen met een aantal lastige geurtjes, zoals dakgoten en elektrische luchtverfrissers die haar ziek maken.
Maar uiteraard heeft het ook zijn positieve kant, omdat Mary in staat is om een migraineaanval vooraf te ruiken, beweert ze.

Voor een migraineaanval wordt haar reukvermogen veel sterker en wordt ze hyper allergisch voor schoonmaakmiddelen.

Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Meer gezondheidsnieuws

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Bekijk ook een ander interessant…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem…

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….