Vrouw in Munder gebruikt muskietenkaars tegen coronavirus

GFC NIEUWS– Dat de voorlichting naar de gemeenschap over de wijze waarop het verspreiden van het coronavirus kan worden beperkt snel moet worden verbeterd, blijkt steeds vaker. GFC Nieuws krijgt dagelijks klachten van kritische burgers die zich mateloos ergeren aan sommige ignorante en koppige landgenoten.

Een alleenstaande moeder uit Munder heeft haar vier kinderen instructies gegeven om de hele dag door muskietenkaars aan te steken, om zo een besmetting met het coronavirus af te wenden. Een broer van de totaal verkeerd geïnformeerde vrouw die probeerde haar en het voltallige gezin te overtuigen dat het coronavirus niet wordt overgebracht door muskieten, had daarin weinig succes. 

Het gezin blijft zich op het standpunt stellen dat muskietenkaars haar en haar gezin volledig zal beschermen. Ze weigert de juiste instructies die haar worden gegeven op te volgen en is zondag nog uitbundig feest gaan vieren in een drukke massa. De moeder neemt het advies van het BOG om haar handen vaker te wassen niet serieus en kwalificeert dat als nonsens.

Een ander wijdverbreid onzinverhaal waarin onwetenden, veelal laaggeletterden, ook in geloven, is dat het drinken van alcohol bescherming biedt tegen het dodelijke virus. Hetzelfde wordt in hetzelfde circuit beweert over honing, knoflook en andere keukenkruiden.

Dat is allemaal grote onzin! Het is triest dat de juiste informatie niet makkelijk kan doordringen bij deze groep mensen. Dat heeft deels te maken met een stukje onderontwikkeling. Wellicht moet de overheid de voorlichting verder opvoeren op een manier die beter begrijpbaar voor hen is”, zegt een arts aan GFC.

Hieronder de juiste adviezen om de kans op besmettingen met het coronavirus te verkleinen.

1.Elkaar de handen niet schudden.
2.Je handen veel vaker wassen met vloeibaar zeep en vervolgens drogen met een schoon wegwerp servet en/of desinfecteren met een alcoholgel.
3.Beperk of vermijdt ook het lichamelijk contact met anderen en vermijdt alle drukke plekken.
4.Houdt afstand, tenminste 1.5 tot 2 meter(s), van anderen.
5.Gebruik vooral in publieke ruimten, na het wassen van je handen, een schoon servet om de kraan te sluiten en eventueel deurknoppen, andere knoppen en hendels te bedienen.
6.Was ook je handen of desinfecteer deze direct na het aanraken van contant geld, hendels en knoppen in publieke ruimten, het openbaar vervoer, hendels van winkelwagens, pinapparaten.
7.Vermijdt het contact met personen die koorts hebben en/of griep – of verkoudheidsverschijnselen vertonen of uit risicogebieden komen.
8.Bij hoesten en/of niezen een wegwerp zakdoek gebruiken en deze gelijk in de vuilbak doen om anderen niet te besmetten. Indien u geen wegwerp zakdoek voorhanden heeft: hoesten en/of niezen in de binnenkant van de ellebogen.
9.Blijf bij griep, verkoudheid, koorts en/of ademhalingsklachten thuis in afzondering van anderen.
10. Maak plekken zoals tafels, hendels, knopjes, toetsen, leuningen, autosturen en materialen die regelmatig door anderen worden aangeraakt regelmatig schoon met een desinfecterend middel.

Overige berichten