Vrouw in Paramaribo denkt dat ze alleen door buitenlanders besmet kan raken met coronavirus

GFC NIEUWSREDACTIE-  Dat er nog veel meer voorlichting moet worden gegeven over de besmettingsvormen met het coronavirus blijkt weer eens.

Een vrouw die woont in Paramaribo denkt dat ze alleen besmet kan raken door personen die uit het buitenland komen.

De 55- plusser die als schoonmaakster werkzaam is op een school in onze hoofdstad, kreeg het droevige nieuws dat een goede vriend van haar enkele dagen terug  is overleden aan de gevolgen van COVID-19.

De overleden man zou een poos daarvoor besmet zijn geraakt door een vriendin van hem uit Nederland die in Suriname op bezoek was en bij hem logeerde.

Deze bezoekster uit het buitenland was eerder dan de man al overleden aan de gevolgen van een coronainfectie, zo wordt verteld. 

Een kennis van de als zeer koppig bekendstaande schoonmaakster zegt aan GFC Nieuws dat de vrouw er heilig van overtuigd is dat het coronavirus alleen door personen die uit het buitenland komen op anderen kan worden overgebracht.

Ze beweert dat niemand anders in haar leefomgeving sinds de pandemie besmet is geraakt door contact met lokale mensen, dus daar schuilt er geen gevaar. Ze houdt daarom voet bij stuk dat besmettingen uitsluitend worden veroorzaakt door contact met buitenlanders.

Foto: Miguel Ángel Sanz