fbpx

Vrouw gediagnosticeerd met hersenkanker nadat dokter haar naar huis stuurde met pijnstillers

Kirsty Barton (27), een moeder van twee kinderen, werd een week nadat ze door een arts naar huis werd gestuurd met pijnstillers gediagnosticeerd met een dodelijke hersentumor.

De symptomen zoals o.a.: constante hoofdpijn, een slecht gezichtsvermogen en het niet kunnen kijken naar verlichte voorwerpen, werden door de arts afgedaan als een vertigo veroorzaakt door een virale infectie.

Een vertigo is een stoornis in het evenwicht, die samengaat met misselijkheid, draaiend en een gevoel van instabiliteit van het lichaam ten opzichte van de omgeving.

Barton die woont in Eastleigh in het noorden van Southampton, Engeland, moest volgens de arts drie dagen bedrust houden. Maar de paracetamol en de cyclizine ( medicijn tegen misselijkheid) hielpen niet en werd haar toestand alleen maar erger.

Ze besloot toen om haar eigen huisarts te raadplegen, die vaststelde dat het mogelijk een hersenvliesontsteking was en schreef naproxen uit. Het wordt onder meer gebruikt bij gewrichtspijn, reumatoïde artritis, jicht en hoofdpijn. Echter adviseerde ze Barton om naar het ziekenhuis te gaan als haar situatie binnen 24 uur ongewijzigd blijft.

BEKIJK OOK
Lezen voor plezier versterkt geheugen bij oudere volwassenen

De volgende dag voelde ze zich niet beter en besloot ze naar het ziekenhuis te gaan. Na een CT-scan werd een tumor ontdekt. Andere testen bevestigden dit en moest Barton met spoed worden geopereerd. Dat gebeurde al de volgende dag.

De artsen konden slechts een deel van de tumor verwijderen. Tijdens een tweede operatie die verricht werd na drie weken werd het overgroot deel van de tumor verwijderd. Vanwege mogelijk blijvende schade aan haar hersenstam kon een kleine hoeveelheid niet worden verwijderd.

Barton heeft intussen haar werkzaamheden weer opgepakt. Ze hoopt dat de kleine hoeveelheid die is achtergelaten niet begint te groeien. “Ik blijf positief”, zegt de moeder van Joey (5) en Sophia (1).