fbpx

Vrouw eet paar happen slecht gebakken kip op vakantie op Korfoe. 36 uur later is ze dood

Wat een zorgeloze gezinsvakantie met haar man en twee kinderen moest worden op het Griekse eiland Korfoe, liep fataal af voor een Britse moeder. De 37-jarige Natalie Rawnsley uit Harpenden liep een voedselvergiftiging op en overleed 36 uur later, bloedend uit elke lichaamsopening.

Het incident dateert van augustus vorig jaar, en wordt nu behandeld in een hoorzitting voor de rechtbank in Westminster. “Het hotel had twee of drie restaurants. Het was een buffet of à la carte en we aten alle vier samen”, vertelt weduwnaar Stewart.

“Ik had mijn twee jongens allebei bij me, we aten pasta, brood en worstjes. Natalie had een heel ander avondmaal dat bestond uit kip, sla, garnalen en groenten. Natalie begon het hare te eten en toen ze in de kip sneed, gutste er rood bloed uit, waarop ik zei dat het er bloederig uitzag. Ze stond recht, bracht het terug en verving de kip door een ander stuk en at dat op. Ze had slechts een paar happen op van het eerste stuk kip.”

’s Nachts werd Natalie echter misselijk, en rond drie uur moest ze braken. “De dokter kwam langs rond 7 uur. Hij stelde buikgriep vast en droeg ons op uit elkaars buurt te blijven om te voorkomen dat ik en de kinderen het ook zouden oplopen. Rond 11 uur kwam ik terug om te kijken hoe het met haar ging. Ze moest nog altijd overgeven en vroeg me om terug naar de artsen te gaan voor meer hulp.”

De artsen stelden vast dat de huismoeder inderdaad meer medische hulp nodig had, waarna ze in de vroege avond naar het ziekenhuis van Korfoe werd gebracht, aan de andere kant van het eiland. “Rond 11 uur ’s avonds klopte de eerste dokter op mijn deur. Hij legde uit dat ik me moest aankleden en snel naar het ziekenhuis moest komen. Terwijl ik dacht dat mijn vrouw de volgende ochtend thuis zou zijn.”

BEKIJK OOK
Moslimas gaan op date met andersgelovigen en worden door woeste vader neergeknald

Ondertussen kwamen ook de broer en de nicht van Natalie naar het ziekenhuis, waar de vrouw bewusteloos lag in een geïmproviseerde eenheid voor intensieve zorgen. “Rond 1 uur stelden haar broer en ik vast dat haar hartslag steeds zwakker werd. Ik schreeuwde en haar broer schreeuwde ook. Medisch personeel kwam aan en wij moesten de kamer verlaten. We stonden buiten de deur en zij waren vijf of tien minuten binnen. Toen kwam de verpleegster buiten om zich te verontschuldigen dat ze niets meer konden doen, en dat Natalie gestorven was.”

E.coli

Assistent-lijkschouwer Shirley Radcliffe wijt de doodsoorzaak aan de consumptie van kip die besmet is met de E.colibacterie. Natalie liep een voedselvergiftiging op, maar kreeg daarbovenop nog problemen met de stolling van haar bloed. Brute pech, want de kans om al dan niet zwaar ziek te worden van een dergelijke aandoening hangt volledig af van je genen, zo blijkt uit de hoorzitting. “Sommige patiënten zijn er vatbaar voor, anderen niet”, legt infectiedeskundige professor Sebastien Lucas uit aan Britse media.

“Gesteld dat het een E.coli-infectie is, dan is er een kantelpunt waarop DIC ontstaat.” Dat is de medische toestand diffuse intravasale stolling, waardoor in heel het lichaam bloedklonters ontstaan. “Wanneer dat begint, ben je per definitie gedoemd. Het is een heel snel proces, en de chronologie die ik hoorde van mijnheer Rawnsley past daar perfect bij. Ze beginnen zich heel onwel te voelen maar binnen een dag zijn ze dood.” Professor Lucas stelt dat medisch personeel niet veel kan doen zodra de infectie toeslaat, en zegt dat Natalie de derde persoon is die hij dit jaar heeft zien overlijden onder deze omstandigheden.(Bron: HLN.be)