Vrouw doodgewurgd door partner

De 43-jarige Gaitrie Jagroep is op donderdag 3 januari bij een ruzie met haar partner komen te overlijden. De politie van het ressort de Nieuwe Grond kreeg om 07.30 uur de melding dat op een adres in het ressort een vrouwspersoon in een woning het leven moeten hebben gelaten. De vrouw werd roerloos op de vloer van de keuken aangetroffen. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

Haar 53-jarige man, Mohamed K., werd met hun 4-jarige zoon in de woning aangetroffen. Hij verklaarde aan de politie dat het gezin op 27 november 2018 met vakantie naar Suriname kwam en op 3 januari 2019 terug zou keren naar Nederland.

Gedurende hun vakantieperiode kregen ze constant ruzie. Volgens de verdachte bevonden hij en zijn partner zich vanochtend in de keuken toen de vrouw op een bepaald moment naar een kapmes greep waarmee zij hem te lijf wilde gaan.

Met zijn ene hand hield Mohamed de hand van Gaitrie met het scherp voorwerp vast en met zijn andere hand drukte hij tegen haar keel. Mohamed schakelde de politie in toen hij opmerkte dat de vrouw niet meer bewoog.

Het kapmes is aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Het ontzielde lichaam is voor obductie in beslag genomen.

Het gezin heeft de Nederlandse nationaliteit. Het 4-jarig kindje zal bij familieleden in Suriname worden ondergebracht.

De afdeling Forensische Opsporing en de recherche van regio Midden onderzoeken deze zaak verder.(GFC)

Overige berichten