fbpx

Vrouw die erg ziek werd na eten van sushi waarschuwt: wees extra voorzichtig

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Een 34- jarige vrouw uit Paramaribo zegt dat zij het nooit meer in haar hoofd zal halen om sushi te eten die is bereid door amateurs.

Zij had via het internet een maaltijd besteld bij een onbekende particulier die aan huis levert.

“Kort na het eten hiervan werd ik erg ziek. Ik heb mij nog nooit zo beroerd gevoeld en wil daarom anderen nu waarschuwen om extra erg voorzichtig te zijn”, vertelt ze aan de GFC Nieuws gezondheidsredactie.

Een veel voorkomende ziekte geassocieerd met sushi-consumptie is anisakiasis. Het wordt veroorzaakt door het eten van vis die besmet is met een parasitaire worm die zich hecht aan de slokdarm, maag of darmen en voedselvergiftiging kan veroorzaken.

De overdracht van deze ziekte vindt plaats wanneer infectieuze larven worden ingenomen van vissen of inktvissen die mensen rauw of onvoldoende verhit eten.

Volgens het Amerikaanse Centers For Disease Control (CDC) zijn de symptomen onder meer buikpijn, misselijkheid, braken, opgezette buik, diarree, bloed en slijm in de ontlasting en lichte koorts.

BEKIJK OOK
Jongedame (27) accepteert relatiebreuk niet en gunt ex nooit meer rust

Allergische reacties met huiduitslag en jeuk, en soms anafylaxie, kunnen ook voorkomen

Experts leggen aan GFC Nieuws uit dat ook Listeria een ander veelvoorkomend probleem is bij het eten van sushi. Zwangere vrouwen worden onder meer om deze reden afgeraden om sushi te eten.

SUSHI MEESTAL VEILIG IN GERENOMMEERDE  RESTAURANTS

Personen die het gerecht willen eten doen er verstandig aan om hiervoor te gaan naar gerenommeerde restaurants.

De koks zijn veelal goed getraind. Ze weten welke vis ze moeten kopen, hoe deze te onderzoeken en vervolgens conform de juiste protocollen te bereiden en bewaren om het risico op parasietenoverdracht te reduceren.

In Japan moeten sushichefs zelfs een speciale vergunning hebben. In verschillende andere landen is dat echter niet het geval.

Foto ter illustratie.