fbpx
Vrouw die door echtgenoot in brand werd gestoken, overleeft het niet

GFC NIEUWS- Een jonge vrouw uit Irak die vorige week met benzine werd overgoten door haar echtgenoot die haar vervolgens in brand stak, heeft het niet gehaald.

Op social media verschenen in het weekend beelden van de vrouw in een ziekenhuis die het uitgilde van de pijn, terwijl de artsen bezig waren haar te behandelen.

Volgens de zus van de vrouw werd ze na een ruzie over een telefoon door haar echtgenoot, die politieagent is, met benzine overgoten en in brand gestoken.

Familieleden die in de buurt waren, doofden het vuur en werd ze spoed afgevoerd naar het ziekenhuis.

De 20-jarige jonge vrouw had brandwonden in haar gezicht, borst, buik, rug, armen en benen; nagenoeg 80% van haar lichaam, vertelt de zus.

Ze stierf uiteindelijk nadat haar nieren en longen niet meer functioneerden.

De man ontkende de beschuldigingen op social media en beweert dat de vrouw zichzelf met benzine overgoot en in brand stak.

De echtgenoot en andere familieleden zijn door de politie opgepakt.

In Irak is het toegestaan dat echtgenoten hun vrouw ‘disciplineren’ en zijn er geen wetten tegen huiselijk geweld.

Desondanks verbiedt de constitutie in het land alle vormen van geweld binnen gezinnen.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…