fbpx

Vrouw bezoekt ziekenhuis vanwege vermoeidheid en hoort dat ze nog 72 uur gaat leven

GFC NIEUWS- Een vrouw kreeg te horen dat ze slechts 72 uur had om te leven toen ze een arts bezocht om te klagen over vermoeidheid.

Diana Higman klaagde over vermoeidheid voordat ze de verschrikkelijke diagnose te horen kreeg van de arts.

Maar 11 jaar later vertelt ze hoe een vreemde haar leven heeft gered.

De alleenstaande moeder werkte als een studentverpleegster toen de vermoeidheid begon.

Na de dood van haar vader, zeiden de artsen dat haar uitputting te maken had met stress, maar stuurde haar voor bloedtesten om iets serieus uit te sluiten.

De 56-jarige vrouw zegt: “Het was ongeveer 11 jaar geleden dat ik ziek werd. Ik zat op een verpleegstersopleiding, maar kort daarvoor stierf mijn vader. Ik voelde mij steeds moe, maar de artsen zeiden dat het te maken had met stress.”

“Ik werd geadviseerd om bloedtesten te doen, maar liet het liggen. Een dag was ik in het ziekenhuis en besloot om de testen te doen.”

“Het volgende dat ik weet, is dat ik geplaatst werd op een urgente transplantatielijst en had ik nog maar 72 uur om te leven.”

Diana had auto-immuun hepatitis en was wanhopig op zoek naar een nieuwe lever, omdat haar eigen lever snel inkromp.

Binnen enkele dagen kreeg Diana te horen dat ze een lever hadden gevonden. Ze twijfelde, omdat daags ervoor de artsen al een lever hadden gevonden, maar die was te groot.

BEKIJK OOK
Surinamers moeten stoppen met onzinverhaal als zou avocado bloeddruk verhogen

Maar er speelde iets anders. “Ze kwamen en zeiden ‘we gaan jou lever moeten oogsten’. Dit was een vreselijke manier om het uit te leggen.”

Diana, die woont in Engeland, zegt dat het meer dan een jaar duurde om de lever te krijgen en kon ze niet eens lopen of zelf een fles melk openen na de operatie.

Voor de transplantatie was Diana een sportvrouw en kreeg ze te horen dat ze hoogstwaarschijnlijk niet meer in staat zou zijn om dat te doen. Maar toen ontdekte ze de ‘ World Transplant Games.’

Ze zei: “Ik dacht dat mijn leven voorbij was en ik was pas 45. Maar toen zag ik de poster voor transplantsporten en alle mensen die meededen, leken normaal. Ik wist toen dat alles goed zou komen.”

“Ik nam contact met ze op en keek nooit meer terug.”

Diana heeft sindsdien zeven gouden medailles gewonnen, drie zilveren en een bronzen medaille, en heeft gereisd naar Zweden en Zuid- Afrika.

Diana, die medicatie inneemt en om de zes maanden voor controle moet, zegt dat ze altijd onder de indruk zal zijn van haar donor, die haar tenminste 11 extra jaren heeft gegeven met haar familie.