fbpx
Vrouw aangehouden met euro 40.000 op luchthaven Zanderij

De douanerecherche heeft in de vroege ochtend van dinsdag 7 mei een vrouw op de Pengel internationale luchthaven aangehouden.

De 32-jarige vrouw R.H. wilde naar ons buurland Brazilië afreizen. Bij het scannen van haar handbagage werd een doos met daarin euro 40.000,- door de douane ontdekt.

De vrouw wilde het geld uit Suriname smokkelen en heeft zich daarmee schuldig gemaakt aan een economisch delict.

R.H. werd door de douanerecherche aangehouden en samen met het geld overgedragen aan de politie van Zanderij. Omdat het om een economisch delict ging, werd ze door het Openbaar Ministerie in de gelegenheid gesteld de zaak buiten proces af te handelen.

De vrouw betaalde een fikse boete in vreemde valuta. Het restant bedrag werd omgezet in Surinaamse dollars en dat bedrag kreeg zij terug. Daarna werd zij heengezonden.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.