fbpx

Vrouw, 60, maakte 90 gevulde olijven klaar tijdens hersenoperatie

GFC NIEUWS- Een 60-jarige vrouw uit Abruzzo, Italië, heeft 90 gevulde olijven klaargemaakt, terwijl ze een hersenoperatie onderging om een tumor te verwijderen.
De operatie werd uitgevoerd door artsen van Azienda Ospedali Riuniti, die een tumor verwijderden uit haar linker temporale kwab – dat deel van de hersenen dat bewegingen controleert van de rechterzijde van het lichaam.
Bij de operatie waren elf artsen en verpleegsters betrokken, die 2,5 uur duurde.
Hoewel het de eerste keer is da teen patiënt gevulde olijven klaarmaakte gedurende een operatie, zegt dokter Trignani dat hij ruim 60 operaties heeft uitgevoerd, waarbij patiënten nog wakker waren en betrokken bij een activiteit.
Er waren patiënten die een trompet bespeelden, een viool of naar cartoons keken.
Een patiënt in een Londens ziekenhuis heeft afgelopen februari viool gespeeld tijdens een operatie aan haar hersenen. Ze deed dat zodat de artsen zeker wisten dat er geen schade werd aangebracht aan de delen van de hersenen die precieze bewegingen aansturen.
Bij Dagmar Turner van 53 werd zeven jaar geleden een hersentumor ontdekt na een beroerte tijdens een concert. De tumor zat vlak bij het deel van de hersenen dat haar linkerhand bestuurt en de vrouw was bang dat ze na een operatie niet meer viool zou kunnen spelen.
Tijdens hersenoperaties worden patiënten vaak wakker gemaakt om de hersenfuncties te testen. Meestal gebeurt dit met een taaltest, maar ook viool spelen gebeurt wel eens vaker.

BEKIJK OOK
Oplossingsgerichte aanpak probleem Brokopondo blijft uit, pakketten als zoethoudertjes