Vrouw (53) dood na botsing tussen truck en personenauto

De 53-jarige bijrijder Beatrice Afata vandaag na een aanrijding tussen een personenauto en een truck aan de Martin Luther Kingweg overleden. Door de botsing raakten beide voertuigen van de weg en kwamen op de berm terecht. In de personenauto werd Beatrice bekneld in het voertuig aangetroffen. Zij vertoonde geen teken van leven. Door de ingeschakelde brandweer werd zij uit het voertuig gehaald.

Het voertuig waarin Beatrice zat kwam vanuit Paranam. Het voertuig werd bestuurd door de 29-jarige bestuurder Diego M. Op een bepaald moment wilde Diego zijn voorrijder inhalen, die links af zou slaan. Hij kwam met zijn voertuig op de andere rijhelft om in te halen. Op dat moment kwam er een truck uit tegengestelde richting. Om een botsing te voorkomen, week de truckbestuurder uit naar links richting de berm en op hetzelfde moment week Diego ook uit naar rechts met als gevolg de aanrijding.

Diego is niet in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Hij heeft enkele schrammen overgehouden en klaagde van pijn. Per ontboden ambulance werd hij afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Diego is in verzekering gesteld en ligt onder politiebewaking in de ziekeninrichting.

De truckbestuurder en zijn bijrijder kwamen met de schrik vrij. De materiële schade aan beide voertuigen is aanzienlijk.

Het ontzielde lichaam van Beatrice is voor obductie in beslag genomen.(GFC)