fbpx
Vrouw (34) uit Paramaribo beweert ‘gek’ te zijn geworden na besmetting met coronavirus

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Een 34- jarige vrouw uit Paramaribo beweert “krankzinnig” te zijn geworden nadat ze besmet is geraakt met het coronavirus.

Het slachtoffer dat in het dagelijkse leven werkt als schoonheidsspecialiste, zegt aan GFC Nieuws dat ze tot en met begin juli van dit jaar zowel fysiek als geestelijk helemaal normaal functioneerde. In die maand kreeg ze echter vage klachten als koude rillingen, lichte koorts en problemen met haar smaak en reuk.

“Na een week waren de erge klachten zo goed als verdwenen. Alleen mijn reuk en smaak waren weg. Niets smaakte echt goed tijdens het eten. Maar ook dat was van tijdelijke aard”, vertelt ze.

Enkele weken daarna begonnen er zich echter andere klachten te ontwikkelen.

“De meest eenvoudige dingen vind ik ineens erg raar en kan ik moeilijk plaatsen. Als ik op straat ben en er worden watermeloenen verkocht krijg ik een heel onwerkelijk gevoel ervan, alsof ik niet kan begrijpen wat er gebeurt. Het zorgt voor enorme verbazingsgevoelens bij mij. Ik snap dat dus dan een paar minuten helemaal niet”.

“Ook andere normale zaken zoals een ambulance die voorbijgaat met loeiende sirene wekt zeer onverklaarbare angstgevoelens en onwerkelijke emoties bij me op. Alsof ik naar een film kijk en het geen werkelijkheid meer is. Ik lijk dan wel helemaal “krankzinnig” te zijn op dat moment”, klinkt het.

Ze vertelt verder dat ze voorheen dergelijke vreemde emoties niet had en nu wel. Opvallend is dat de vrouw nooit is getest op het coronavirus, maar op basis van haar symptomen ervan uit is gegaan dat ze Covid- 19 heeft gehad.

Het vermoeden bij een geconsulteerde natuurgeneeskundige bestaat dat de vrouw mogelijk ook dengue heeft gehad. Sommige personen rapporteren na dengue vaker dergelijke onrealistische onverklaarbare emoties die zich zelfs ruim een half jaar na genezing kunnen manifesteren.  

Meer nieuws

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…