fbpx

Vrouw (34) uit Paramaribo beweert 'gek' te zijn geworden na besmetting met coronavirus

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Een 34- jarige vrouw uit Paramaribo beweert “krankzinnig” te zijn geworden nadat ze besmet is geraakt met het coronavirus.

gemberslank facebookQ | GFC NieuwsHet slachtoffer dat in het dagelijkse leven werkt als schoonheidsspecialiste, zegt aan GFC Nieuws dat ze tot en met begin juli van dit jaar zowel fysiek als geestelijk helemaal normaal functioneerde. In die maand kreeg ze echter vage klachten als koude rillingen, lichte koorts en problemen met haar smaak en reuk.

“Na een week waren de erge klachten zo goed als verdwenen. Alleen mijn reuk en smaak waren weg. Niets smaakte echt goed tijdens het eten. Maar ook dat was van tijdelijke aard”, vertelt ze.

Enkele weken daarna begonnen er zich echter andere klachten te ontwikkelen.

“De meest eenvoudige dingen vind ik ineens erg raar en kan ik moeilijk plaatsen. Als ik op straat ben en er worden watermeloenen verkocht krijg ik een heel onwerkelijk gevoel ervan, alsof ik niet kan begrijpen wat er gebeurt. Het zorgt voor enorme verbazingsgevoelens bij mij. Ik snap dat dus dan een paar minuten helemaal niet”.

BEKIJK OOK
Nieuwe vergunningsregels voor dc's, architecten, ingenieurs en tekenaars

“Ook andere normale zaken zoals een ambulance die voorbijgaat met loeiende sirene wekt zeer onverklaarbare angstgevoelens en onwerkelijke emoties bij me op. Alsof ik naar een film kijk en het geen werkelijkheid meer is. Ik lijk dan wel helemaal “krankzinnig” te zijn op dat moment”, klinkt het.

Ze vertelt verder dat ze voorheen dergelijke vreemde emoties niet had en nu wel. Opvallend is dat de vrouw nooit is getest op het coronavirus, maar op basis van haar symptomen ervan uit is gegaan dat ze Covid- 19 heeft gehad.

Het vermoeden bij een geconsulteerde natuurgeneeskundige bestaat dat de vrouw mogelijk ook dengue heeft gehad. Sommige personen rapporteren na dengue vaker dergelijke onrealistische onverklaarbare emoties die zich zelfs ruim een half jaar na genezing kunnen manifesteren.