fbpx

Vrouw (28) uit Wanica mag niet naar familie, winkel, vriendinnen en feestjes

De moeder van een 28- jarige vrouw uit Wanica heeft deze week hulp gezocht bij de vrouwenafdeling van de GH Internationale Welfare Foundation. De moeder beschuldigt haar 30- jarige schoonzoon van geestelijke vrouwenmishandeling.

Volgens de moeder mag haar dochter, sinds zij zeven jaren geleden is getrouwd, nergens meer naar toe. Bovendien heeft hij andere verregaande restricties opgelegd.

Haar kind mag van haar echtgenoot niet naar de familie, supermarkt, vriendinnen of naar feestjes. Ook mag zij niet appen of bellen met vrienden of vriendinnen. Haar mobiele telefoon krijgt ze alleen ter beschikking op momenten waarop haar man bij haar is. Daarenboven mogen gesprekken alleen in zijn bijzijn en met zijn goedkeuring worden gevoerd.

De 28- jarige huisvrouw mag ook niet gaan werken, maar moet wel de hele dag thuis blijven om te koken, het huis op te ruimen en haar man op al zijn wenken te bedienen.

BEKIJK OOK
NGO’s ontvangen grants van Japan

Volgens Jennifer Atmo, voorzitter van de vrouwenafdeling, is er duidelijk sprake van mishandeling. “Het gedrag van deze man past niet in deze tijd. Het slachtoffer wordt in feite totaal geïsoleerd van de buitenwereld en gemanoeuvreerd in een afhankelijke positie. Zo kan hij haar zoveel en lang mogelijk onder controle houden”, stelt Atmo tegenover GFC Nieuws.

Het ligt in de bedoeling van de vrouwenafdeling om op korte termijn een goed gesprek te voeren met de bazige echtgenoot.