fbpx
Facebook Pagelike Widget

Vrouw (28) en militair (24) opgepakt voor oplichting via vals Facebookaccount op naam van Financiënminister Achaibersing

GFC NIEUWS- De 28-jarige Mirelda K. en de 24-jarige militair Gregory M. zijn door de politie ingesloten voor oplichting.

Mirelda is op 20 oktober door leden van Recherche Regio Midden op verdenking van oplichting of medeplichtigheid aan oplichting aangehouden. Gregory is op 22 oktober door de Militaire Politie aangehouden en eveneens in verzekering gesteld voor oplichting of medeplichtigheid aan oplichting.

De aanhouding en in verzekering stelling van Mirelda en Gregory houdt verband met een politieonderzoek waarbij meerdere personen zijn opgelicht door iemand met een vals Facebookaccount op naam van de minister van Financiën, Armand Achaibersing.

De crimineel, die zich voor doet als de minister, biedt valuta ten verkoop aan tegen een lager bedrag dat gangbaar is of biedt geldleningen aan tegen zeer gunstige voorwaarden. Enkele personen hebben (on)kosten voor de transacties betaalt door geldbedragen in Surinaamse dollar te storten op de bankrekeningen van Mirelda en Gregory.

Mirelda en Gregory hebben de Surinaamse dollars omgezet in Amerikaanse dollars, die zij vervolgens hebben overgemaakt naar iemand in het buitenland.

Het tweetal heeft commissies ontvangen voor hun hand – en spandiensten. Personen als Mirelda en Gregory worden in de internationale oplichtingswereld “money mules” (geldezels) genoemd.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…