fbpx

Vrouw (28) en militair (24) opgepakt voor oplichting via vals Facebookaccount op naam van Financiënminister Achaibersing

GFC NIEUWS- De 28-jarige Mirelda K. en de 24-jarige militair Gregory M. zijn door de politie ingesloten voor oplichting.
Mirelda is op 20 oktober door leden van Recherche Regio Midden op verdenking van oplichting of medeplichtigheid aan oplichting aangehouden. Gregory is op 22 oktober door de Militaire Politie aangehouden en eveneens in verzekering gesteld voor oplichting of medeplichtigheid aan oplichting.
De aanhouding en in verzekering stelling van Mirelda en Gregory houdt verband met een politieonderzoek waarbij meerdere personen zijn opgelicht door iemand met een vals Facebookaccount op naam van de minister van Financiën, Armand Achaibersing.
De crimineel, die zich voor doet als de minister, biedt valuta ten verkoop aan tegen een lager bedrag dat gangbaar is of biedt geldleningen aan tegen zeer gunstige voorwaarden. Enkele personen hebben (on)kosten voor de transacties betaalt door geldbedragen in Surinaamse dollar te storten op de bankrekeningen van Mirelda en Gregory.
Mirelda en Gregory hebben de Surinaamse dollars omgezet in Amerikaanse dollars, die zij vervolgens hebben overgemaakt naar iemand in het buitenland.
Het tweetal heeft commissies ontvangen voor hun hand – en spandiensten. Personen als Mirelda en Gregory worden in de internationale oplichtingswereld “money mules” (geldezels) genoemd.

BEKIJK OOK
Internationale schietwedstrijden gehouden te Para