fbpx

Vroegtijdige rimpels vermijd en met voedingselementen

Dat wij vrouwen er alles aan doen om niet te vroeg met rimpels rond te lopen, is geen geheim. We geloven in het gebruik van een anti-age rimpelcrème of het innemen van extra vitaminen. Maar onze voeding, die bekijken we niet meteen als schuldige wanneer we rimpels krijgen. Toch is het beter om hier wél aandacht aan te besteden.

1) Zout
Koken met veel zout is slecht, niet alleen voor je lichaam maar ook voor je huid. Een grote zout-inname zorgt ervoor dat het lichaam water ophoudt. Het gevolg hiervan is dat je huid er gezwollen gaat uitzien.

2) Verzadigde vetten
Veel verzadigde vetten eten is niet goed voor je lichaam. Verzadigde vetten vermijd je best omdat het het risico op hartproblemen versterkt. Niet enkel zijn ze ongezond voor ons lichaam, ook je huid gaat sneller verouderen.

3) Pikant eten
Te pikant eten zorgt ervoor dat de huid slachtoffer wordt van acne. Vooral vrouwen in de menopauze krijgen hier sneller last van.

4) Cafeïne
Cafeïne zorgt ervoor dat het lichaam meer vloeistof afscheidt dan nodig. Daardoor zal de huid er droog uitzien.

5) Schelpdieren
Schelpdieren zoals kreeften, garnalen en krabben hebben een hoog jodiumgehalte. Dit zorgt ervoor dat de poriën verstopt kunnen raken en dat de huid last krijgt van acne.

6) Zuivel
Boeren injecteren vaak borstvoeding-inducerende hormonen bij melkkoeien zodat men de koeien jaren kan gebruiken voor melkerij. Helaas, het consumeren van zuivelproducten brengt die hormonen terug naar ons, en zij zijn een belangrijke oorzaak van acne en verhoogde oestrogeenproductie.