fbpx
Vriendinnetjes van politieke figuren niet meer op ministeries plaatsen

INGEZONDEN- Het is algemeen bekend dat sommige politici er veel vriendinnen op nahouden. De populariteit van politieke figuren zorgt er vaak voor dat jonge vaak ongeschoolde vrouwen hun geluk gaan zoeken bij hen. Meestal gaat het om een goede baan bij de overheid, maar ook een gratis stukje grond en andersoortige voordelen proberen deze dames voor zichzelf in de wacht te slepen.

Het gaat bij het geven van een goede baan bij de overheid aan deze incapabele meisjes dus niet zozeer om hun capaciteiten, hun performance, maar simpelweg om een wederdienst omdat ze wellicht regelmatig het bed delen met deze invloedrijke politici.

Dit accommodatiemodel werd al toegepast door politici sinds de periode Jopie Pengel, Henck Arron en meerdere regeringen daarna. Het lijkt wel geïncorporeerd te zijn binnen onze Surinaamse cultuur.

Het nadeel is dat juist de gediplomeerde vrouwen en mannen die in staat zijn goed werk te leveren voor de overheid, buiten de boot vallen. Dat is erg oneerlijk! Deze discriminatie lijkt grootschalig, vooral als we in ogenschouw nemen dat sommige politici meerdere vriendinnetjes tegelijk hebben.

Ik ga ervan uit dat het met de huidige regering niet zo is gesteld en dat alles conform de normale protocollen verloopt. Via de media heb ik gelukkig ook vernomen dat er niet zonder speciale reden nieuwe mensen worden aangenomen in overheidsdienst. Dat is een wijs besluit aangezien er ook al te veel ambtenaren zijn die letterlijk niets doen en toch hun geld maandelijks ontvangen.

Maar tegelijkertijd hoop ik dat de regering Santokhi- Brunswijk ervoor waakt dat vriendinnetjes van politici niet op oneerlijke wijze worden geaccommodeerd op de diverse ministeries. Tenzij ze hooggekwalificeerd zijn.

Laat het goed gekwalificeerd en gemotiveerd zijn van een persoon de belangrijkste criteria zijn om in dienst te komen van de Surinaamse overheid en beslist niet het van bil gaan met politieke toppers.

R. Pinas

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.