fbpx

Vriendinnen leggen uit waarom ze geen onderbroek dragen: het is hygiënischer

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Drie jongedames die meestal geen onderbroekjes dragen onder hun broek, rok, jurk of trainingslegging beweren dat zij dit doen omdat het veel hygiënischer is.

De twintigers uit Den Haag vertellen aan GFC Lifestyle dat zij er al helemaal gewend aan zijn geraakt en adviseren andere vrouwen om dat ook te doen.

Zij zijn ervan overtuigd dat het voor de gezondheid van hun geslachtsdeel ook veel beter is.

Experts vertellen aan GFC dat er mogelijk wel een kern van waarheid is in de theorie van de vriendinnengroep. Vooral wanneer er sprake is van lichamelijke activiteiten waarbij er meer wordt gezweet.

Dat komt omdat gisten en bacteriën veel beter gedijen op plekken die donker, warm en vochtig zijn. Door een onderbroek aan te trekken, dus een extra laag stof toe voegen, krijgen bacteriën en gisten betere omstandigheden om te groeien.

OOK INTERESSANT
Nieuwe studie: Vliegtuiglawaai kan het hart beschadigen

De deskundigen wijzen erop dat er wel voorzichtigheid geboden is met te strakke broeken omdat deze irritaties kunnen veroorzaken.

Bij het dragen van rokken en jurken heeft het geslachtsdeel alle ruimte om te ‘ademen’ en is de kans op wrijvingen nihil.

Onderzoek in de Verenigde Staten van Amerika heeft overigens uitgewezen dat ruim een kwart van de jongeren weleens zonder ondergoed de straat opgaat.

Foto ter illustratie.