fbpx

Vriendengroep Himmat: sociaal werk verbindt

Vriendengroep (VG) Himmat is in Suriname bekend van het sociaal werk dat zij doet, ook wel het Goede doelen project SU.

Afgelopen maand heeft deze vriendengroep een vijftiende container met hulpgoederen naar Suriname verscheept. Geheel in eigen beheer hebben de vrienden zich als collectief ingezet om de hulpgoederen ook te verdelen.

VG Himmat kan het sociaal werk alleen doen dankzij een netwerk dat zij zowel in Suriname als in Nederland heeft opgebouwd.

In het netwerk van VG Himmat is een unieke samenwerking tot stand gekomen. Een samenwerking tussen HWD, een KNVB- geregistreerde voetbalvereniging, en VG Himmat.

Beide organisaties hebben de liefde voor de voetbalsport gemeenschappelijk én beide organisaties verrichten sociaal werk. HWD voor de kansarme jeugd in Rotterdam en VG Himmat in Suriname.

Deze unieke samenwerking is recentelijk beklonken met de onthulling van een nieuw naambord op het sportcomplex dat is omgedoopt tot “HWD Voorwaarts en VG Himmat”.

Club met een lange geschiedenis

Sportclub HWD bestaat als zelfstandige vereniging al negentig jaar. Bij de onthulling van het naambord zei de huidige voorzitter van HWD, Nico Fernandes, dat deze unieke samenwerking toe te schrijven is aan de inzet en betrokkenheid van één persoon, Soerin Malhoe.

Hij is al 35 jaar aan deze club verbonden waarvan ruim 25 jaar als trainer. Inmiddels heeft hij de status van erelid voor het leven gekregen.

HWD is ontstaan als een voetbalvereniging van- en voor bewoners uit Het Witte Dorp, op de grens van Rotterdam en Schiedam. Een sportvereniging die al 90 jaar bestaat is een prestatie op zich. Het zegt ook iets over de kunde van de huidige en gewezen bestuursleden.

HWD is namelijk een sportvereniging die midden in de samenleving stond en staat. Rotterdam is veranderd en tegelijk heeft HWD zich in haar bestaansgeschiedenis doorontwikkeld tot de club die het nu is. Een moderne sportvereniging met kunstgrasvelden, veldverlichting en een gezellige kantine.

BEKIJK OOK
Social Army doneert SRD 10.000 aan moeder overleden Jamaro Ford

Met de plaatsing van het nieuw naambord “HWD, Voorwaarts en VG Himmat” is een nieuwe fase ingeluid in de doorontwikkeling van HWD.

HWD is de “thuisbasis” voor VG Himmat. Deze vriendengroep maakt al enkele decennia gebruik van het sportcomplex en de faciliteiten van HWD. De vrienden trainen in zomermaanden op dit sportcomplex met aansluitend de derde helft.

Zij bereiden zich hier voor op deelname aan voetbaltoernooien elders in het land. De jaarlijkse familiesportdag is een terugkerende activiteit en de VG Himmat bereidt zich op dit sportcomplex voor op hun jaarlijkse SU-trip.

Sociaal werk

Wat HWD en VG Himmat ook verbindt is het sociaal werk dat leden van beide organisaties doen in Suriname. Dit werk staat ook wel bekend als het Goede doelen project van Himmat. Ouderen, sociaal zwakkeren en de jeugd vormen de doelgroep van dit project. HWD ondersteunt de jeugd in Suriname met ballen, sporttenues, sporttassen en andere materialen.

In de afgelopen jaren zijn vier voorzitters van HWD meegereisd naar Suriname om daar uitvoering te geven aan het Goede doelen project. Deze mensen hebben de Surinaamse gastvrijheid leren kennen en weten uit eigen ervaring dat zij samen met VG Himmat verschil kunnen maken met het Goede doelen project.

Door deze jaarlijkse reizen naar Suriname zijn nieuwe vriendschappen ontstaan. En dat brengt weer met zich mee dat vrienden uit Suriname en verschillende voetbalverenigingen in de afgelopen jaren op het sportcomplex van HWD zijn ontvangen.

Zo was VG Meerzorg bij de onthulling van het nieuwe naambord op bezoek. De onthulling is verricht door Jan Bolle (oud-trainer van HWD), Nico Fernandes, de huidige voorzitter, Humphrey Alladin (trainer en begeleider van VG Himmat) en Soerin Malhoe.