fbpx
Vrienden Groep Himmat teruggekeerd naar Nederland

GFC NIEUWS- De Vriendengroep Himmat is donderdag teruggekeerd naar Nederland.

Na Suriname voor de 20e keer te hebben aangedaan zijn ze voor wat het hulpgoederen project betreft voldaan geweest.

De coronavirusdreiging heeft wel wat roet in hun sport – en recreatieprogramma gegooid. Zo zijn enkele vriendschappelijke voetbalwedstrijden afgelast, alsook bezoeken aan de plantages Bakkie en Alliance alwaar enkele donaties zouden plaatsvinden.

Ook het grootse afscheidsfeest in hotel de Luifel met de populaire HUM TUM Hindi Cover band uit Nederland die vanwege Phagwa in Suriname vertoefde, is afgelast.

Al met Al blikken zij en hun lokale partners tevreden terug en zijn tientallen organisaties, kindertehuizen, bejaardentehuizen en behoeftigen geholpen met rolstoelen, rollators, ziekenhuisbedden en school-en sportmateriaal.

Stg. OHM bedankt de Himmat families voornamelijk uit Den haag en Rotterdam, feliciteert ze alvast met hun 35 ste jubileumjaar en kijkt uit naar de voortzetting van het “Goede doelen” project.

Door de jaren heen hebben VG Himmat en Stg. OHM een enorm sociaal netwerk opgebouwd zowel in Nederland als in Suriname waardoor het gehele proces van voorregistratie, inklaring, distributie, verdeling en transport veel soepeler verloopt dan voorheen.

Het is vanwege het coronavirus dan ook niet zeker dat er een eventuele extra container dit jaar verscheept zal worden.

Tenslotte worden alle samenwerkingspartners, de verscheper, de belastingdienst en de media bedankt voor alle support.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)