Vrienden Groep Himmat teruggekeerd naar Nederland

GFC NIEUWS- De Vriendengroep Himmat is donderdag teruggekeerd naar Nederland.
Na Suriname voor de 20e keer te hebben aangedaan zijn ze voor wat het hulpgoederen project betreft voldaan geweest.
De coronavirusdreiging heeft wel wat roet in hun sport – en recreatieprogramma gegooid. Zo zijn enkele vriendschappelijke voetbalwedstrijden afgelast, alsook bezoeken aan de plantages Bakkie en Alliance alwaar enkele donaties zouden plaatsvinden.
Ook het grootse afscheidsfeest in hotel de Luifel met de populaire HUM TUM Hindi Cover band uit Nederland die vanwege Phagwa in Suriname vertoefde, is afgelast.
Al met Al blikken zij en hun lokale partners tevreden terug en zijn tientallen organisaties, kindertehuizen, bejaardentehuizen en behoeftigen geholpen met rolstoelen, rollators, ziekenhuisbedden en school-en sportmateriaal.
Stg. OHM bedankt de Himmat families voornamelijk uit Den haag en Rotterdam, feliciteert ze alvast met hun 35 ste jubileumjaar en kijkt uit naar de voortzetting van het “Goede doelen” project.
Door de jaren heen hebben VG Himmat en Stg. OHM een enorm sociaal netwerk opgebouwd zowel in Nederland als in Suriname waardoor het gehele proces van voorregistratie, inklaring, distributie, verdeling en transport veel soepeler verloopt dan voorheen.
Het is vanwege het coronavirus dan ook niet zeker dat er een eventuele extra container dit jaar verscheept zal worden.
Tenslotte worden alle samenwerkingspartners, de verscheper, de belastingdienst en de media bedankt voor alle support.

Overige berichten