fbpx
Vrienden doodgeschoten Groenveld tasten in duister over gewelddadige moord

Vrienden en nabestaanden van Dennis Groenveld, de Nederlander van Surinaamse afkomst die zondagavond samen met de 18-jarige Surinaamse Cadisha Prika werd doodgeschoten op de parkeerplaats van On the Run, tasten in het duister over de aanleiding voor zijn gewelddadige dood.

De politie had maandag twee verdachten, een man en een vrouw, opgepakt. Die werden na het verhoor heengezonden. Er zijn nog geen aanhoudingen in deze zaak.

De 49-jarige Groenveld was volgens Nederlandse media geen onbekende in het criminele milieu in Utrecht en heeft in het verleden een aantal forse celstraffen uitgezeten, onder andere vanwege een gewapende overval.

Aan het Nederlands blad NRC zegt zijn advocaat Sanne Schuurman dat de aanleiding voor zijn dood onduidelijk is. “Hij verbleef na het uitzitten van zijn celstraf sinds 2014 heel vaak in Suriname”, aldus Schuurman.

Berichten in de media dat zijn dood te maken heeft met de criminele vete tussen Ridouan T. en Mustapha F. kan Schuurman niet plaatsen.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.