Vrees voor jongere zus dictator Kim Jong-un die mogelijk erger is dan haar broer

GFC NIEUWS- De jongere zus van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un zou vele malen erger zijn dan haar broer, waarschuwen experts.
Het is te verwachten dat indien Kim Jong-un komt te overlijden, zijn zus Kim Yo-jong die hij recent een hogere functie gaf binnen de regerende Koreaanse Arbeiderspartij, zal overnemen.
Kim Yo-jong, die vermoedelijk 32 jaar oud is, geldt al enkele jaren als een belangrijke adviseur van de Noord-Koreaanse leider. Ze speelde vooral op diplomatiek vlak een grote rol. Zo heeft ze al met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in samengezeten bij een poging om de spanningen tussen de twee buurlanden te laten afnemen.
Na geruchten dat de Noord-Koreaanse dictator ernstig ziek zou zijn, wordt nu gemeld dat de communistische leider is gestorven. Een topfiguur van Hong Kong Satellite Television beweert dat Kim dood is, aldus media in Hongkong.
Zuid-Koreaanse media meldden eerder deze week dat Kim worstelt met zijn gezondheid na een medische behandeling voor hart- en vaatziekten. Het kabinet van de president van Zuid-Korea meldde daarna dat er geen aanwijzingen zijn dat Kim ernstig ziek is.
De geruchtenmolen ging draaien toen de beruchte dictator op 15 april niet verscheen bij de viering van de verjaardag zijn grootvader Kim Il-sung, de grondlegger van de dynastie die het land al zeven decennia leidt. Dat is uiterst opmerkelijk, omdat deze Dag van de Zon geldt als een van de belangrijkste feestdagen in het geïsoleerde land en heeft Kim de ceremonie nooit gemist sinds hij in 2011 na de dood van zijn ¬vader aan de macht kwam.