fbpx
Vrachtwagenbestuurder pleit schuldig aan doodslag 39 vluchtelingen

GFC NIEUWS- Vrachtwagenbestuurder Maurice Robinson (25) pleitte deze week schuldig aan doodslag van 39 vluchtelingen wiens lijken waren aangetroffen in een koelcontainer in Essex, Engeland.

Maurice pleitte eerder, in november, al schuldig aan onder andere medewerking aan illegale immigratie.

Op 23 oktober werden er in een koelcontainer 39 lijken van Vietnamezen, waaronder mannen, vrouwen en tien kinderen, gevonden. Ze waren omgekomen door verstikking en oververhitting.

In het kader van de zaak werden al verschillende arrestaties verricht. In totaal zijn vijf personen ingesloten op verdenking van doodslag. Naast Robinson verschenen woensdag nog vier andere verdachten via een videolink voor de rechter.

De 43-jarige Gheorghe Nica, die de Brits-Roemeense nationaliteit heeft, pleitte niet schuldig aan doodslag en medewerking aan illegale immigratie. Alexandru-Ovidiu Hanga, een 27-jarige Roemeen, pleitte niet schuldig aan medewerking aan illegale immigratie, net als de 23-jarige Christopher Kennedy uit Noord-Ierland eerder al deed. De 37-jarige Valentin Calota uit Birmingham werd niet gevraagd om zich uit te spreken over de beschuldiging met betrekking tot medewerking aan illegale immigratie.

Meer nieuws

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.