Vrachtwagenbestuurder pleit schuldig aan doodslag 39 vluchtelingen

GFC NIEUWS- Vrachtwagenbestuurder Maurice Robinson (25) pleitte deze week schuldig aan doodslag van 39 vluchtelingen wiens lijken waren aangetroffen in een koelcontainer in Essex, Engeland.
Maurice pleitte eerder, in november, al schuldig aan onder andere medewerking aan illegale immigratie.
Op 23 oktober werden er in een koelcontainer 39 lijken van Vietnamezen, waaronder mannen, vrouwen en tien kinderen, gevonden. Ze waren omgekomen door verstikking en oververhitting.
In het kader van de zaak werden al verschillende arrestaties verricht. In totaal zijn vijf personen ingesloten op verdenking van doodslag. Naast Robinson verschenen woensdag nog vier andere verdachten via een videolink voor de rechter.
De 43-jarige Gheorghe Nica, die de Brits-Roemeense nationaliteit heeft, pleitte niet schuldig aan doodslag en medewerking aan illegale immigratie. Alexandru-Ovidiu Hanga, een 27-jarige Roemeen, pleitte niet schuldig aan medewerking aan illegale immigratie, net als de 23-jarige Christopher Kennedy uit Noord-Ierland eerder al deed. De 37-jarige Valentin Calota uit Birmingham werd niet gevraagd om zich uit te spreken over de beschuldiging met betrekking tot medewerking aan illegale immigratie.

Overige berichten