Vrachtvliegtuig met 2 militaire zuurstofcontainers richting Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Vanmorgen vertrok een vrachtvliegtuig met 2 militaire zuurstofcontainers vanaf Vliegbasis Eindhoven naar Suriname.

Met de containers is medicinale zuurstof te maken. Extra zuurstof is hard nodig voor de behandeling van de vele coronapatiënten. In Suriname is code zwart afgekondigd.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in Nederland heeft Defensie verzocht om de containers te leveren.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 25 mensen overleden na drinken vergiftigde alcohol

Deze ‘zuurstof-concentratoren’ komen van 400 Geneeskundig Bataljon van de Koninklijke Landmacht. VWS en het ministerie van Buitenlandse Zaken verzorgen de logistieke coördinatie, meldt het ministerie van Defensie van Nederland.

Naast de containers reist later ook een 5-koppig team af naar Paramaribo. De militairen, onder wie een apotheker en instructeurs, blijven 2 weken. Zij zullen medisch personeel in Suriname leren hoe ze de apparatuur de komende 3 maanden kunnen gebruiken.

Deze Defensie-inzet maakt onderdeel uit van meer Nederlandse steun aan Suriname. Naast de zuurstofcontainers levert Nederland ook persoonlijke beschermingsmiddelen, civiele artsen en verpleegkundigen. Dit personeel richt zich in Paramaribo op de noodzorg voor coronapatiënten.

Overige berichten