Vraagstukken WWF Guyana’s centraal bij Hackathon

GFC NIEUWSREDACTIE- Enkele door het WWF (World Wildlife Fund) aangegeven internationaal georiënteerde vraagstukken uit de Guyana-regio staan centraal bij de zogenoemde ‘Hackathon’ die op 17 mei online heeft plaatsgevonden.

Op 8 juni zullen de studenten een presentatie houden.

De Beoordelingscommissie (BC) bij de Hackathon bestaat uit experts van het PTC en van het WWF. De rapporten (analyses, informatieverzameling, aanbevelingen) van de deelnemende teams worden beschikbaar gesteld aan het WWF.

PTC wil met de Hackathon tevens bijdragen aan relevante vraagstukken voor het WWF in de regio Suriname en versterkt hiermee haar internationale netwerken en kennisgebieden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man wil relatie met vriendin beëindigen en deed overkomen alsof hij overleden was aan Covid-19

Voor de 29 deelnemende studenten, met name uit het MBA programma, is het een belangrijke toevoeging bij internationale ervaringen en grensoverschrijdende vraagstukken.

WWF zal dan het team met de beste oplossing belonen met een award. Dit gebeurt in combinatie met het evenement Creathon (‘Create Tomorrow’) dat op 27 mei en op 28 mei voor de 10e keer in Nederland, Enschede, wordt gehouden.

Studenten van PTC University of Applied Sciences en van Saxion University of Applied Sciences nemen in het kader van hun studies deel aan de evenementen.

De thema’s van de Creathon 2021 zijn Energy Transition, Connected Healthcare, Future Industry en Smart Cities.

Voor de MBA-studenten van het PTC programma ’Innovation & Technology’ is deelname aan beide events een vervanging voor het studiegedeelte dat regulier wordt ingevuld met de jaarlijkse Studie Oriëntatiereis (voor het afstuderen).

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man gaat expres zitten op buik van zijn zwangere vrouw zodat ze miskraam krijgt

Vanwege de COVID-19-pandemie is deze voor de tweede keer afgelast.

Saxion en PTC zijn in 2019 de intentie tot een meerjarige samenwerkingsovereenkomst aangegaan en begeleiden vanuit hun expertise beide evenementen.

Zij werken reeds samen op verschillende gebieden en bij projecten met de uitwisseling en het vergroten van kennis in hun organisaties.

Saxion bouwt met haar deelname aan de Creathon veel deskundigheid en ervaring op voor eigen studenten en die van het PTC. Daarnaast voegt zij veel kennis toe op het gebied van digitaal onderwijs.

Overige berichten