fbpx

VPAS: Positie vrouw wordt steeds moeilijker

INGEZONDEN– De Stichting Vrouwen Politieke Alliantie Suriname staat ook dit jaar stil bij de Internationale vrouwen dag op 8 maart.

Wij willen alle vrouwen feliciteren en een hart onder de riem steken.

De afgelopen jaren hebben wij te maken gehad met een pandemie die ons allen getroffen heeft. Als wij om ons heen kijken, slaat de armoede heel hard toe: vrouwen moeten onder erbarmelijke situaties steeds het hoofd boven water weten te houden en tegelijkertijd strijden voor gelijkwaardigheid.

Ook in Suriname maken wij haast elke dag heel veel onprettige zaken mee. De vrouw moet hiermee leren leven. Onze leefomgeving wordt steeds beperkt door al deze omstandigheden. De vraag komt steeds terug hoe kunnen wij als vrouwen ervoor zorgen dat ons leven onbeperkt leefbaar blijft?

Wij van VPAS zijn ons ervan bewust dat wij samen met mannen ervoor moeten gaan om een onbeperkt leefbare omgeving te creëren in ons land Suriname.

Wij zijn ons ervan bewust dat vrouwen elke dag weer strijd moeten leveren omdat hun positie in de maatschappij steeds moeilijker wordt.

OOK INTERESSANT
Twee Nederlanders op één dag aangehouden voor illegaal verblijf in Thailand

Dat neemt niet weg dat wij door zullen moeten gaan om voor elkaar te zorgen en samen te zoeken naar praktische oplossingen. Dit kunnen wij doen met vrouwen en mannen, maar soms heb je ook de politiek nodig om een wezenlijke bijdrage hierin te leveren.

VPAS wil vanuit haar maatschappelijke positie altijd zij aan zij staan om hier aan te werken met iedereen. Samen gaan wij voor een onbeperkt leefbaar Suriname waar vrouwen en mannen gelijke ontplooiingskansen hebben.

Binnen de Stichting VPAS zijn er alleen vrijwilligers die hun krachten geven. Zoals de meeste organisaties zijn het ook vrouwen. Dit jaar zullen wij vrouwendag vieren door onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten op zaterdag 11 maart.

Stichting Vrouwen Politieke Alliantie Suriname
Voorzitter Sjachnaz Pengel