fbpx

VPAS en Giving Back verwennen kinderen AZ

De stichting Vrouwen Politieke Alliantie Suriname (VPAS) en partner organisatie Giving Back zorgden op 9 december ervoor dat de kinderen op de kinderafdeling van het Academisch Ziekenhuis (AZ) een leuke dag hadden.

Er werd gezongen, gedronken en gegeten, maar het mooiste moment was toch toen de kerstman de zaal binnenkwam en cadeautjes uitdeelde aan de kinderen. De kindjes die niet in de ontvangstzaal aanwezig waren, kregen hun cadeau op de kamer.

Sjachnaz Pengel, secretaris van de VPAS, ging voorafgaand het officieel gedeelte in gebed en vroeg de Almachtige de kindertjes snel te laten genezen. Na het gebed vertelde Ruth Renfrum, penningmeester van de VPAS, de aanwezige ouders wat het doel van de stichting is.

Verder vertelde het VPAS-lid dat deze keer de stichting een partner heeft gevonden in Giving Back bestaande uit enkele jonge professionals in het buitenland met Surinaamse roots.

Ruth Wijdenbosch, voorzitter VPAS, zei heel blij te zijn dat de directie van AZ toestemming heeft gegeven aan de stichting om de kinderen een leuke dag te bezorgen. “Wij willen net als jullie ouders, verplegers en artsen de liefde ook aan jullie tonen”, zei Wijdenbosch. “Vooral als wij kijken naar deze kersttijd, een tijd van liefde en zegen.”

Ze vertelde de kinderen kort het verhaal van kindje Jezus en koppelde dat verhaal aan “heel veel blijdschap”. “Wij willen kerst met jullie vieren. Dat is blijdschap, vreugde en onze lieve Heer vragen dat jullie snel weer beter worden. Mama en papa willen jullie thuis hebben.”

BEKIJK OOK  “Bevriezing FIFA-gelden geen verrassing”

“Ik weet dat jullie, mama’s, er alles aan zullen doen om ervoor te zorgen dat je kindje weer beter wordt en alle liefde geeft”, zei parlementariër Patricia Etnel, tevens lid van de stichting. “Laten wij liefde blijven geven en ervoor zorgen dat wij er zijn voor elkaar. Dat is heel belangrijk.”

Kinderarts Lissone Neirude toonde zich dankbaar met de geste. Ze maakte echter de opmerking dat tijdens de Kerst de kinderen in het ziekenhuis van overal aandacht krijgen. “Maar kinderen worden niet alleen tijdens kerst ziek. Het geheel jaar door.”

De VPAS-voorzitter zei dat ze deze opmerking ter harte neemt en bekeken zal worden om de kindjes op andere dagen zoals Pasen en Pinksteren blij te maken.
Zuster Fransman genoot van de kerstliedjes en zong net als de kinderen uit volle borst mee. “Ik voelde mij weer een klein meisje van de lagere school. Ik heb echt genoten”, zei ze tijdens haar dankwoord namens de Kinderafdeling. Ze bedankte de stichting voor de geste.(GFC)