fbpx

VPAS bezorgt kinderen onvergetelijke Paasdag

De 54 kinderen van kindertehuizen Campagne en Prasoro hebben een onvergetelijke dag gehad in Het Nest, Yellow Birds Sporthal.

Moe, maar met een voldaan gevoel stapten zij in de bus aan het eind van de dag. Deze dag werd door de Stichting Vrouwen Politieke Alliantie Suriname (VPAS) op 22 april georganiseerd.

Ruth Wijdenbosch, voorzitter van de VPAS, zegt dat het doel van deze dag was om kinderen die dit paasfeest niet in familieverband konden vieren, toch de betekenis van Pasen bij te brengen. Een van de eerste activiteiten was daarom ook het vertellen van de Paasboodschap.

OOK INTERESSANT
Xi Jinping zegt dat China klaar is om met Rusland samen te werken om 'de wereldorde te beschermen'

Na de boodschap werd het tijd voor een van de spannendste evenementen: Paaseieren zoeken. De kleintjes gingen enthousiast op zoek naar 60 paaseieren op het Yellow Birds complex. Binnen enkele minuten waren alle 60 felgekleurde eieren gevonden.

Andere leuke activiteiten waren: Stoelendans, Warming Up, Paaseieren verven en kleuren en de Danswedstrijd. Spannende activiteiten die ook de medewerkers van de VPAS aan het bewegen bracht. “Kinderen in kindertehuizen ontberen heel veel. Wij wilden ze gewoon een gezellige en prettige dag bezorgen, tegelijkertijd wilden wij ze ook educatief bezighouden.”