fbpx
VP: Omzichtig omgaan met beschuldigingen over corruptie Openbaar Ministerie

Het laatste woord over de onthullingen van minister Edward Belfort over de toelating van een dubieuze ex-officier als advocaat tot de balie is nog niet gezegd.

Evenwel vraagt vicepresident Robert Ameerali om zeer omzichtig met deze zaak om te gaan. Het functioneren van de rechterlijke macht, het totaal Openbaar Ministerie(OM) en onze advocaten worden hiermee aan de kaak gesteld.

Belfort zei in DNA niet te weten wat hij met de stukken moet; er is bewijsmateriaal dat de ex-officier gefraudeerd heeft en op grond daarvan met ontslag ging bij het OM.

De Orde van de Balie heeft zich nog niet uitgesproken over deze zaak.

Volgens Belfort is president Desi Bouterse ook op de hoogte van alle inspanningen die hij gepleegd heeft om deze zaak aan te pakken.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…