fbpx

Vp Brunswijk: regering zal zich niet mengen in zaken die de pg onderzoekt

GFC NIEUWS- De regering zal zich niet mengen in een zaak die bij de procureur-generaal (pg) in onderzoek is.”
Dit schreef vicepresident Ronnie Brunswijk zojuist op zijn Facebookpagina.
Hieronder een verklaring van de vp naar aanleiding van uitspraken in de media over de aanhouding van ex-vicepresident Ashwin Adhin.
“Ik wens met betrekking tot uitspraken door mij gedaan in Times of Suriname en bij STVS over de zaak Adhin te verduidelijken dat de regering zich geenszins zal inmengen in een zaak die bij de pg in onderzoek is. De directeur van het kabinet van de vicepresident heeft aan de pg gevraagd om een zaak rond vernieling c.q. verdwijning van media-apparatuur te onderzoeken. Als regering wens ik verder dat in deze zaak de juiste wettelijke procedure wordt wordt bewandeld. Met het antwoord op vragen van journalisten naar aanleiding van de aanhouding van de voormalige vicepresident Ashwin Adhin, kan wellicht de indruk ontstaan dat ik als vicepresident de scheiding der machten niet onderken. Middels dit schrijven wil ik benadrukken dat ik als lid van de uitvoerende macht, mij op geen enkele wijze wil inlaten met de taken en bevoegdheden van de rechterlijke macht.”

BEKIJK OOK
Fly All Ways huurt Airbus A320 in voor uitbreiding