VP Adhin: veel betere consensuscultuur ontwikkelen

“Wanneer men in het proces is om voorstellen te doen, komen er geen voorstellen. Men kijkt de kat uit de boom”, zegt vicepresident (VP) Ashwin Adhin. Dit zei hij in het kader van de gesprekken die zijn gevoerd tussen de regering en de onderwijsbonden.

Het heeft twee jaren geduurd om te komen tot het staatsbesluit en hebben de onderwijsbonden genoeg tijd gehad om een verandering te brengen in het proces.

Verandering is volgens de vicepresident, verandering van individuen en hun eigen positie. “Het moeilijkste dat we kunnen doen is alle neuzen in een richting krijgen. Consensusvorming is een groot probleem in dit land, maar door gezamenlijk dingen te doen, een coöperatieve houding aan te nemen en een pro-actievere inbreng te hebben, zullen verandering in dit moeizaam proces teweeg worden gebracht”, aldus Adhin.

Minister Patrick Pengel die waarneemt op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, zal de onderhandelingen met de onderwijsbonden verder begeleiden. De minister gaf aan de draad weer op te pakken en dat het van belang is dat de rust terugkeert. Ook zal er met alle actoren samengewerkt worden aan de uitvoering van deze resolutie.(GFC)

Overige berichten