fbpx

Voorzitter VSB participeert in Covid-19 Outbreak Team overheid

GFC NIEUWS- VSB en ASFA hebben gevraagd dat iemand met ondernemerservaringen ook wordt opgenomen in het Covid-19 Outbreak Team van de overheid.
Er is door de overheid niet gekozen voor een organisatie. Bryan Renten zit namens het ministerie van Economisch Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie in het team. Het ministerie heeft Renten benaderd als VSB-voorzitter.
Zijn rol in dit team is tweeledig:
1. Het schrijven van protocollen voor bedrijven en ondernemingen waarmee economische activiteiten kunnen worden voortgezet. Een aantal bedrijven hebben hun eigen protocollen ontwikkelt. Vele kleine ondernemingen echter missen de capaciteit en kennis om eigen protocollen te ontwikkelen. De focus is nu heel erg op bus transport en vakantieoorden.
2. De VSB voert beheer over het SU4SU Covid-19 Fonds (een van de weinige financiële bronnen voor ondersteuning van financiering van Covid-19-bestrijding). In dit kader draagt Renten ook bij aan een stuk focus op donor alignement voor inventarisatie van het nodige voor de bestrijding van Covid-19.
Beide subgroepen zijn aan de slag. Tegen eind van deze week moeten de protocollen voor de toerismesector al af zijn.
“We moeten op een veilige manier gasten kunnen ontvangen. Wij gaan er alles aan doen dat men open kan gaan. Vervolgens moeten we naar andere sectoren gaan. Die bedrijven zijn nu in productie, alleen wil je voorkomen dat er besmettingen op de werkplek plaatsvindt,” aldus Renten.

BEKIJK OOK
Zaterdag 9 juli nationale vrije dag vanwege viering Ied-Ul-Adha-feest