fbpx

Voorzitter Simons: “Huiselijk geweld verminderen moet nu beginnen”

Het indammen van huiselijk geweld moet nu beginnen, zegt de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Jennifer Simons, tijdens een seminar over huiselijk geweld dat is georganiseerd door stichting Projekta. Het seminar met als thema “Fight against domestic violence” is gehouden in het Lalla Rookhgebouw.

Verschillende organisaties en vertegenwoordigers van organisaties die zich bezighouden met het terugdringen van huiselijk geweld zijn voor deze dag bijeengebracht om over dit vraagstuk te discussiëren. Op 6 december wordt wereldwijd aandacht besteed aan geweld tegen vrouwen.

Mensenrechten

Tijdens haar bijdrage heeft de DNA-voorzitter aangegeven, dat de wereld na 1948, een bijzondere ontwikkeling heeft doorgemaakt. Internationaal is er een plafond bereikt ten aanzien van de algemene situatie van mensenrechten. Zo zijn er nieuwe bedreigingen in de wereld op het gebied van digitale ontwikkeling. Het gebruik van elektrische digitale wapens, baart veel zorgen.

Vanuit de Europese Unie (EU) wordt daarom ook aandacht gevraagd hiervoor. Er zijn hiernaast andere positieve digitale ontwikkelingen met betrekking tot mensenrechten. Ook hierover is de privacywet aangescherpt door de EU. Voorzitter Simons heeft verder aangegeven, dat huiselijk geweld ook gezien moet worden als algemeen geweld, omdat ook onder mannen en kinderen geweld voorkomt.

OOK INTERESSANT
Voetganger dood aangetroffen op de Martin Luther Kingweg

Overheid en gemeenschap

“Huiselijk geweld gebeurt in een positie van macht. Daarom waardeer ik wat er vanuit de overheid en de gemeenschap wordt gedaan aan dit vraagstuk. Hiernaast is er opvang, een plan en wetgeving, maar geen mensen genoeg om het werk te doen. Huiselijk geweld komt in de hele wereld voor. Macht, kracht en positie uiten mensen in de vorm van geweld. Het gedrag moet dus verminderd worden”, geeft de parlementsvoorzitter aan.

Er moet nu al met de ouders gesproken worden, want het gaat over de beheersing die de mens heeft over zichzelf.(GFC)