Voorzitter Politiebond: wij zullen de korpschef niet laten vallen

GFC NIEUWSREDACTIE- “U, de samenleving wil ik vragen zich niet te laten leiden door de misleidende berichtgevingen van de minister van Justitie en Politie.”

Dat zegt de voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Mielando Atompai, naar aanleiding van de mededeling van de minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi dat korpschef (KC) Delano Prade is ontheven.

Atompai: “De korpschef is niet ontheven simpel, omdat ontheffing van een korpschef bij resolutie geschiedt. Verder is het een bevoegdheid van de president en niet de minister. Het is duidelijk dat de minister niet weet wat zijn taken zijn.”

“Na de mondelinge mededelingen van de minister aan zowel de KC en de bond heb ik gelijk een brief naar de president gestuurd”.

“Duidelijk hebben wij aangegeven voorstander te zijn om het korps te reorganiseren. De president heeft de bond gelijk uitgenodigd om dit vraagstuk uit te werken en samen te doen wat goed is voor het korps.”

Met de KC heb ik vandaag ook samen gezeten. Heel goed werk heeft deze jongeman tot nu toe verricht. Wij zullen hem niet laten vallen. Zet wie je wilt, maar doe niet alsof Prade iets fout heeft gedaan”, aldus Atompai.

De ontheffing van de korpschef staat vandaag op de agenda van de regeringsraad die geleid wordt door de president.