fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Voorzitter DNA: ‘Eenheid basis bij doelmatigheid onafhankelijkheid’

GFC NIEUWS- “We vieren onze onafhankelijkheid. Onze Srefidensi. Een mooier woord voor onafhankelijkheid bestaat niet. Onder één vlag, de Surinaamse vlag, vieren we onze eenheid,” sprak de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, tijdens de bijzondere openbare vergadering woensdag.
Bee:” Eenheid als volk, als natie. Eenheid in bestuur en eenheid in beleid. Eenheid in de doelen, die we stellen en met elkaar willen bereiken. Deze eenheid zal ervoor zorgen, dat de Surinaamse vlag steeds meer bekendheid zal verwerven in de wereld.”
“Op ons rust de enorme uitdaging om de eenheid, gekoppeld aan de verbroederingsgedachte, de basis te laten vormen voor duurzame groei en ontwikkeling van ons geliefd Suriname. We bezitten niet alleen die potentie, maar ook die kracht om samen, ongeacht geloofsovertuiging en etnische komaf, dat wat in de ogen van anderen onmogelijk lijkt, mogelijk te maken.”
“Onze kracht als natie zit in onze diversiteit. Onze verscheidenheid. Deze kracht is ongeëvenaard en excentriek. Een eigenschap die wij als volk bezitten en moeten koesteren en zoveel mogelijk moeten uitbuiten. Er mag nimmer ruimte zijn voor polarisatie. Nu we met zoveel verscheidenheid leidinggeven aan ons land, is het van eminent belang, dat iedereen beseft, dat als we een verschil willen maken, iedereen als gelijkwaardig moet worden aanvaard. Als we ons samen sterk willen maken voor ons land, moet het verbroederingsbeginsel onze mantra zijn.”
“Om die eenheid verder gestalte te geven dienen wij als natie ervoor te waken om tegenstellingen tussen groepen in de samenleving sterker te maken. Het is de taak aan eenieder van ons, om te voorkomen dat acceptatie en tolerantie van de ander plaats maken voor verdeeldheid, want die zal ons verder van ons ingeslagen pad afbrengen. De juiste gedragsregels en etiketten zijn ons immers niet vreemd. Ik roep eenieder op zich aan die gedragsregels en etiketten te conformeren en elkander met respect te bejegenen,” aldus Bee.

OOK INTERESSANT
Familie zegt dat Asawini in gevaar is, delegatie vandaag naar Paramaribo